Kraljevo: Zaplenjeno 20 kilograma skanka

Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga, policija je podnela krivičnu prijavu protiv A. T.(1982), Ž. T. (1984), M. P. (1982), Z. J. (1986) i M. G. (1979).

Policijski službenici iz Raške i Kraljeva su drogu pronašli noćas, na magistralnom putu Raška -Kraljevo, u Jošaničkoj Banji, kada su zaustavili radi kontrole tri putnička vozila, koja su se kretala u pravcu Kraljeva.

Zaistavljen su vozila "fiat tipo", kraljevačke registracije, kojim je upravljao M. P. sa suvozačem Z. J., "micubiši kolt", švajcarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao prvoosumnjičeni A. T. sa suvozačem Ž. T. i "opel kadet", kraljevačke registracije, kojim je upravljao M. G.

Pregledom "opel kadeta", policija je pronašla putnu torbu sa 20 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je modifikovana marihuana “skank“, upakovan u 20 paketa. Prva dva vozila su se kretala ispred "opela“ i njihovi vozači i suvozači su bili zaduženi da prate situaciju na putu, osmatraju i javljaju o lokacijama policijskih patrola.

Sumnja se da je A. T. nabavio opojnu drogu na području Kosova i Metohije, radi preprodaje na kraljevačkom crnom tržištu.

Uviđaj je izvršila istražni sudija Višeg suda u Kraljevu u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca i pripadnika kriminalističke policije.

Nakon isteka zadržavanja, policijski službenici će osumnjičene privesti istražnom sudiji Višeg suda u Kraljevu.

Izvor: Tanjug, B92

Pogledajte još