Odbojkašice Srbije ubedljive i protiv Češke

Najefikasnija u redovima Srbije na večerašnjem meču bila je Brankica Mihajlović sa 22 poena, dok je Jovana Brakočević zabeležila 19 poena.

Odbojkašice Srbije nisu blistale u prvom setu. Čehinje su bile u prednosti sve vreme, čak su i dva puta uspevale da vežu po pet poena. U završnicu seta Čehinje su ušle s tri poena, pa su lako stigle i do prve, od ukupno četiri, set lopte.

Međutim, srpske odbojkašice su tada zaigrale borbenije u polju, uspele su da spasu četiri set lopte i izjednače rezultat, da bi na kraju i, preko Milene Rašić, iskoristile prvu meč loptu i dobile prvi set sa 28:26.

Drugi set su odbojkašice Srbije počele odlično, povele su sa 4:0, ali su Čehinje vrlo brzo uspele prvo da izjednače, a potom i da povedu sa 8:7. Posle toga je usledila serija šampionki Evrope, pa još jedna serija Čehinja, ali je završnica seta ipak pripala Srbiji.

U završnici su reprezentativke Srbije stekle veliku prednost od sedam poena (20:14), pa su bez većih problema set privele kraju i dobile taj deo igre sa 25:18.

Odbojkašice Srbije su u trećem setu imale prednost tokom celog seta, ali su Čehinje na kraju uspele da se vrate u set, međutim, ne i da preokrenu rezultat.

Srbija sutra igra protiv reprezentacije Portorika.

Beta

Pogledajte još