Postavljen novi semafor na stadionu u Novom Sadu

NOVI SAD, 10. juna 2009. (Beta) - Na gradskom stadionu u Novom Sadu organizatori Evropskog juniorskog prvenstva u atletici su predstavili novi semafor, čija nabavka je koštala pola miliona evra.

Kako je novinarima rekao direktor Evropskog prvenstva Stevan Zorić, semafor će biti u funkciji tokom Evropskog juniorskog prvenstva i pripada najnovijoj generaciji semafora koji se koriste na najvećim svetskim stadionima.

"Stadion od danas ima kolor ekran, od 42 kvadratna metra, težak 11 tona. To je ekran najnovije generacije i na njemu se slika jasno vidi i kad je dan. Ono što je i nama i fudbalskom klubu Vojvodina sada najpotrebnije je osvetljenje na stadionu", rekao je Zorić.

Direktor Javnog preduzeća Zavod za izgradnju grada Borislav Novaković rekao je da je ugradnja semafora deo delimične rekonstrukcije jugoistočne tribine stadiona i atletskih borilišta, čija ukupna vrednost iznosi 234 miliona dinara.

"Očekuje nas i sređivanje jugozapadne i istočne tribine, natkrivanje stadiona i osvetljenje. To ćemo uraditi u narednim godinama, ali sve zavisi od sredstava u gradskom budžetu", rekao je Novaković.

Pored nove tribine i semafora, stadion će nakon evropskog prvenstva, koje će biti održano od 23. do 26. jula, dobiti teretanu i konferencijsku salu. Do tada, u ovim prostorijama će biti smeštene kancelarije za potrebe prvenstva.

Pogledajte još