Mihajlović: Do kraja meseca sporazum i vlada

Za sada, u Srpskoj naprednoj stranci se o tome nije pričalo, rekla je ministarka novinarima u Resavici, gde pušta u rad metanometrijsku stanicu u direkciji Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja (PEU) Resavica.

U ovoj vladi se razmišlja kako povećati efikasnost i otkloniti sve slabosti, i postići bolje rezultate, kazala je ona.

"To nije pitanje pojedinačnih želja, i ne sme biti. Pitanje je šta može da poveća efikasnost. Kao neko ko vodi energetiku i životnu sredinu, stalno ponavljam da životna sredina mora biti objedinjena u jednom a ne u tri ministarstva, a isto se odnosi i na energetiku i rudarstvo"
, poručila je ministarka.

Kao i u nekoliko navrata do sada, Mihajlović je rekla da to treba da bude jedno ministarstvo, i ukazala da u nekim državama, poštoji objedinjeno ministarstvo industrije, energetike i rudarstva.

"Cilj je da budemo efikasni u odnosu na nove ciljeve vlade. A ti novi ciljevi su - povećanje ekonomskih aktivnosti, strateški partneri i otvarajne novih rudnih polja"
, poručila je ministarka.

Jedino Vučić hteo da podnese ostavku

Ranije danas, ona je, gostujući na TV Pink, kazala i da je jedino ministar odbrane Aleksandar Vučić istinski hteo da podnese ostavku, navodeći da ako neko zaista želi dobro da radi svoj posao, ne može da obavlja više poslova u isto vreme.

"Samo jedan čovek je istinski hteo da podnese ostavku, a to je Aleksandar Vučić. To je ono što je SNS pokušala svo ovo vreme, a to je da uvedemo nove standarde i ja zaista verujem da jesmo napravili korak napred. Tako dajemo primer i duboko verujem da to gradjani Srbije vide", rekla je Mihajlović.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.