Protiv Francuza biće teško, kao i uvek

BEOGRAD, 11. juna 2009. (Beta) - Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da očekuje težak duel i pobedu nad Francuskom u petak u utakmici prvog kola Grupe B Svetske lige u odbojci.

"Veliko mi je zadovoljstvo što igramo u Nišu, koji se pokazao kao sjajan domaćin. Uvek je veliko zadovoljstvo igrati protiv velike ekipe kao što je Francuska. I ranije smo imali izuzetno dobre duele, biće teško, jer oni uvek igraju strpljivo i kvalitetno", rekao je Kolaković na konferenciji za novinare u Nišu.

Igrač Bojan Janić istakao je da ekipa razmišlja samo o pobedi, uprkos činjenici da je Srbija kao domaćin, automatski izborila plasman na završni turnir.

"Jedva smo čekali da krenemo da igramo. Drago mi je što su Francuzi protivnici u prvom kolu. Sa njima smo uvek igrali teške i neizvesne utakmice. Maksimalno smo motivisani, iako ćemo nastupiti bez nekoliko iskusnih igrača. Kao i uvek, idemo na pobedu, mada ona nije prioritet jer smo domaćini završnog turnira", izjavio je Janić.

Selektor Francuske Filip Blan rekao je da su njegovi igrači nestrpljivi da izađu na teren u niškoj hali Čair.

"Prethodnih mesec dana smo trenirali i znam da su svi igrači nestrpljivi. Naš cilj je da se kvalifikujemo na završni turnir, a utakmice protiv Srbije sigurno će biti interesantne", naveo je Blan.

Utakmica prvog kola Grupe B Svetske lige između Srbije i Francuske igra se sutra od 20.30 u niškoj hali Čair. U drugom meču ove grupe sastaju se Južna Koreja i Argentina.

Pogledajte još