Tri medalje za srpske stonotenisere na Evropskom prvenstvu

BEOGRAD, 11. juna 2009. (Beta) - Reprezentativci Srbije osvojili su tri medalje na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu za sportiste sa invaliditetom u Đenovi, saopštio je Paraolimpijski komitet Srbije.

Borislava Perić Ranković je u pojedinačnoj konkurenciji po klasama osvojila zlatnu medalju u T4 kategoriji i odbranila titulu prvakinje Evrope.

Ista takmičarka je u otvorenom delu takmičenja osvojila bronzanu medalju u konkurenciji žena u kategoriji od T1 do T5. Zlatko Kesler je u kategoriji T3 osvojio srebrnu medalju.

Kategorije su, inače, zasnovane na stepenu invaliditeta. Što je veći broj kategorije to je veći i stepen invaliditeta.

Takmičenje se nastavlja u ekipnoj konkurenciji gde će muški tim Srbije, koji čine Kesler i Ilija Đurašinović, pokušati da odbrani bronzu sa prethonog kontinentalnog turnira.

Žensku ekipu čine Perić Rankovićeva, Zorica Popadić i Sanja Mitrović, ali je značajno oslabljena odsustvom Nade Matić, šestoplasirane takmičarke na svetskoj rang listi.

Zlatko Kesler, koji je i selektor reprezentacije, ocenio je da su srpski paraolimpijci već nadmašili očekivanja, pošto su za cilj imali osvajanje jedne, a tek eventualno dve medalje
.

Pogledajte još