Preokret Đokovića za pobedu nad Serom

BEOGRAD, 11. juna 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković pobedio je 56. igrača sveta Florana Seru iz Francuske sa 2:1 (5:7, 7:5, 6:1) u drugom kolu turnira u nemačkom Haleu.

Đoković, koji je posle povlačenja Rodžera Federera sa turnira prvi nosilac u Haleu, do plasmana u četvrtfinale njegovog prvog ovosezonskog takmičenja na travnatoj podlozi stigao je iako je Sera imao vođstvo od 1:0 u setovima, 5:2 u drugom setu i 40:0 u osmom gemu tog dela igre.

Sera nije iskoristio tu veliku šansu, a u potonjim gemovima drugog seta i još dve meč lopte.

Dobru seriju Đoković je nastavio u trećem setu u kome je osvojio prva dva gema, a potom i poslednja četiri i izborio se za naredni meč u kome će mu protivnik biti pobednik duela sedmog nosioca Jirgena Melcera iz Austrije i Nemca Nikolasa Kifera, trenutno 34. igrača sveta, koji je u prvom kolu eliminisao Viktora Troickog.

Đoković je sa Melcerom igrao samo 2006. godine u Mecu kada je i pobedio Austrijanca. Oba meča sa 32-godišnjim Kiferom Đoković je igrao 2007. godine kada je Nemca savladao i na Vimbldonu i na Kanada turniru Masters serije.

Nagradni fond turnira u Haleu, na kome Đoković prošle godine nije učestvovao jer je igrao na "Kvins klub" takmičenju u Londonu gde je stigao do finala, iznosi 750.000 evra

Pogledajte još