Stižu prvi "novi" računi za struju

Kako je saopštila Elektroprivreda Srbije pristižu i prve uplate na račun tog privrednog društva.

EPS Snabdevanje počelo je sa radom 1. jula, a formirano je u skladu sa odredbama Zakona o energetici, Ugovora o Energetskoj zajednici jugoistočne Evrope i Zaključkom Vlade Srbije o usvajanju Polaznih osnova za reogranizaciju EPS-a od 16. novembra prošle godine.

Kako je saopšteno, za kupce električne energije je veoma važno da računi EPS Snabdevanja i dalje mogu da se plate na istim mestima kao i do sada, a sve eventualne reklamacije i dalje će se obavljati na šalterima distribucija.

Blagovremenom uplatom kupci iz kategorije domaćinstva i dalje imaju pravo na popust od pet odsto na svaki mesečni račun. EPS je zbog dinamike isplate penzija produžila rok za ostvarenje prava na popust sa 20. na 25. dan u mesecu, kako bi i penzioneri iskoristili tu pogodnost.

Provizija za plaćanje računa za utrošenu električnu energiju i dalje se neće naplaćivati na šalterima elektrodistribucija, a tu uslugu Pošta Srbije i banke naplaćivaće po svojim cenovnicima.

S obzirom da EPS Snabdevanje ima nove brojeve računa, kupci koji električnu energiju plaćaju putem trajnog naloga ili "e-bankinga“ trebalo bi da se obrate svojoj banci radi promene primaoca uplate.

I EPS Snabdevanje i privredna društva za distribuciju električne energije posluju u okviru sistema EPS-a, tako da kupci, kao i do sada, ostvaruju sva prava i ispunjavaju obaveze u okviru EPS grupe, navedeno je u saopštenju.

Izvor: b92

Pogledajte još