Bledi Partizan uz pomoć sudija pobedio desetkovani Pazar!

Golove za crno-bele postigli su Miloš Jojić u 20, Aleksandar Mitrović u 53. i 56. iz jedanaesterca i Predrag Luka u 88. minutu.

Strelci za Novi Pazar bili su Nemanja Vidaković u 17, Admir Kecap u 34. i Miljan Mutavdžić u 72. minutu.

Pazarci su u Humsku doputovali desetkovani sa svega 11 igrača, pošto im je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije zabranila registraciju novih igrača zbog neizmirenih obaveza prema bivšem igraču Edinu Ademoviću.

Iako se očekivalo da će ekipa Novog Pazara da se orijentiše pre svega na odbranu, u prvom poluvremnu viđena je drugačija slika na terenu.

Gosti ni malo nisu bili u podređenom položaju. Partizan jeste više napadao, ali nije stvarao šanse, dok su Pazarci uspeli da iskoriste svaku šansu koja im se ukazala.

Prvi šok za nekoliko hiljada navijača u Humskoj usledio je u 17. minutu, kada je gostujuća ekipa došla do prednosti. Strelac je bio Vidaković, koji je na naleteo na odbijenu loptu posle šuta Faruka Bihorca i savladao Živka Živkovića.

Tri minuta kasnije Partizan je došao do izjednačenja. Filip Malbašić je uputio centaršut, a Mitrović spustio loptu Jojiću koji je savladao Miloša Budakovića.

Novi Pazar je do poluvremena uspeo da dođe do nove prednosti. Nikola Ninković je izgubio loptu na sredini terena. Kecap je kontru po levoj strani istrčao sam, pretrčao Živkovića i loptu poslao u mrežu.

U prvih desetak minuta drugog poluvremena Partizan je potpuno preokrenuo rezultat.

U 53. minutu izjednačili su crno-beli golom Mitovića s bele tačke.

Prethodno je, iako je situacija diskutabilna, sudija Vladimir Nedeljković procenio da je posle šuta Nemanje Kojića lopta pogodila u ruku Ibrahima Arifovića, koji je dobio crveni karton.

Samo tri minuta kasnije Mitrović je prošao po levoj strani i šutem u dalji ugao još jednom savladao Budakovića.

Posle vođstva fudbaleri Partizana s igračem više na terenu kao da su pomislili da je sve gotovo. Nisu napadali, a gosti se nisu predavali.

Posle prvog kornera Novog Pazara u 72. minutu Mutavdžić je savladao kapitena Partizana u ovoj utakmici Živkovića.

U 88. minutu posle konfuzne situacije u kaznenom Novog Pazara najbolje se snašao Luka, koji je oborio golmana Budakovića, a potom ćušnuo loptu u mrežu.

U protokolu za utakmicu s Pazarom nije se našao Marko Sćepović kojem je posle poraza u kvalifikacijama za Ligu šampiona vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević Kimi skinuo kapitensku traku s ruke.

I pored pobede crno-belih, s tribina stadiona u Humskoj čulo se "uprava napolje" po završetku utakmice.

Beta

Pogledajte još