Ivković: pripremne utakmice nisu pokazatelj forme!

"Vrlo dobro se zna kolika je razlika između pripremnih i takmičarskih utakmica i ne bih da stavljamo breme favorita... Ovaj tim igra zajedno tek od 8. jula. Oni imaju neosporan talenat, ali neki od njih nemaju iskustvo ni igranja Jadranske lige, a igramo i nekompletni", rekao je Ivković novinarima posle meča.

Srbija je pobedila Sloveniju sa 91:66 u finalu turnira Trofej Beograda, a igrala je i atraktivno i ubedljivo. Ivković je, međutim, bio uzdržaniji.

"Kada dobiju šansu i (Vasilije) Micić i (Vladimir) Lučić, tim neće ići korak napred nego tri koraka unazad, jer nisu ni igrali. Govorim vam nešto što je najrealnije i ne treba mešati neke stvari. Verujem i da ćemo posle svih problema, ipak, biti spreman tim", rekao je Ivković.

"Mi sigurno nismo tim koji će igrati na 91 poen i dobijati Sloveniju sa 25 razlike, to je sigurno. Ne verujem ni da ćemo negde da odlutamo... što se tiče stila i načina igre, uspeli smo na ovom turniru da imamo više od 25 odsto poena iz kontri. Probaćemo to da gajimo, iako to nije moguće na velikim utakmicama", rekao je Ivković.

Selektor je kazao i da se tandem Nenad Krstić - Raško Katić uigrava i da će njihov nastup verovatno biti deo taktike Srbije.

Kapiten Srbije Nenad Krstić kazao je da je ovaj turnir bio idealan za tim sa toliko debitanata.

"Znače nam pobede, ali treba da nastavimo da radimo. Sutra nas čeka utakmica protiv nezgodne Rusije. Nastavljamo sa radom, i ne treba da poletimo posle ove pobede, jer kada se radi o mladom timu, ima mnogo oscilacija, ali nadam se da ovog puta to neće biti slučaj", rekao je Krstić.

Beta

Pogledajte još