DS traži puštanje Dragina iz pritvora

Demokrate su na konferenciji za novinare istakle da se Dragin, bivši ministar poljoprivrede, nalazi i dalje u pritvoru u Centralnom zatvoru, iako mu je rešenje o pritvoru isteklo pre 52 dana.

Portparolka DS Aleksandra Jerkov rekla je da je DS tražila da se Dragin brani sa slobode, upitala čije je odgovornost što se nalazi u pritvoru iako za tako nešto nema sudske odluke i ko je odgovoran za vladavinu prava i institucija u Srbiji.


"Izlišno je obraćati se ministru pravde Nikoli Selakoviću i zato ćemo žalbu uputiti zaštitniku građana Saši Jankoviću i nadležnim međunarodnim institucijama ne samo povodom Draginovog slučaja, već i svih drugih koji se u pritvoru nalaze neosnovano"
, istakla je Jerkov.

Šef resornog odbora DS za pravdu Vladimir Todorić podsetio je da je Dragin dobio rešenje po kojem mu je protvor po peti put produžen do 25. juna i naglasio da ministar Selaković i pojedine sudije svojim nečinjenjem i neprimenjivanjem nadležnosti snose odgovornost u vezi sa tim slučajem.

Todorić smatra da aktuelna vlast "zloupotrebljava činjenicu da medjunarodnu zajednicu jedino interesuje sprovodjenje briselskog sporazuma i gašenje srpskih institucija na severu Kosova i to što neće ni o jednoj drugoj temi da razgovaraju".

"Zato misle da mogu da krše prava, a da istovremeno govore da su najpošteniji na svetu. Progon opozicije i strahovlada se sprovodi zbog skretanje pažnje sa briselskog sporazuma, praznih državnih računa, udvostručenog javnog duga i povratka organizovanog kriminala na javnu scenu", rekao je Todorić.

Prema njegovim rečima, DS se "najviše ogrešila" o organizovani kriminal što je pokrenula istragu protiv narko bosa Darka Šarića, Kekinog plana i svih drugih narko klanova.

U prilog tome da u Srbiji ne postoji sloboda medija Todorić je dodao da sada "oni ne mogu da pišu o tome da je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić posetio navijače koji skidaju kapitenske trake fudbalerima, da je ukinuta poternica Stanku Subotiću Canetu, niti su raspoloženi za priču o tome kako vlast sve više moli da se u zemlju vrati Bogoljub Karić".


"Ova vlast ima dugove koje mora da vrati, a najveću cenu će platiti građani"
, zaključio je Todorić.


Blic

Pogledajte još