FK Partizan: Ne dugujemo 25 miliona evra

"U senzacionalistickom članku objavljena je neistina da Partizan duguje 25 miliona evra, pozivajući se navodno na izveštaj o poslovanju za 2012. godinu objavljen od strane Agencije za privredne registre. Ne znamo struku i obrazovanje autora članka, ali su svakako mogli da se konsultuju sa ekspertima ako im objavljeni izveštaj nije bio jasan. Pogotovo su mogli i morali da se konsultuju sa "optuženim" i dobiju sva potrebna objašnjenja. Međutim, opredelili su se za metod osude bez dokaza, činjenica i suđenja, metod linča, obmane i prevare", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Partizana.

Crno-beli upozaravaju da je neistina i da taj klub državi za porez duguje 1,2 milijarde dinara.
"Zaboravili su da je naziv konta iz koga su utvrdili taj podatak "Obaveze po osnovu poreza, ostalih javnih prihoda i pasivna vremenska razgranicenja" i da je na tom kontu evidentiran i prihod FK "Partizan u iznosu od 792.849.000 dinara. Tačan iznos poreskog duga na dan 31.12.2012. godine iznosio je, bez kamata, približno 460.000.000 dinara, što se može lako utvrditi u poreskoj upravi Republike Srbije".

Klub iz Humske naglasio je i da se "ovde ne radi o nepoznavanju računovodstvene profesije, već o zloj nameri, koja najbolje pokazuje tabela prihoda od transfera objavljena uz članak".
"Navedeno ke da je obeštećenje za igrača Stefana Savića umesto tačnih sedam miliona evra iznosilo 12 miliona evra, za Lazara Markovića umesto 6,25 miliona evra 10 miliona evra, za Adema Ljajića umesto tačnih 5,5 miliona - 6,8 miliona evra", stoji u saopštenju.

Crno-beli su poručili da će za iznošenje neistina o radu fudbalskog kluba Partizan pravdu potražiti na sudu.

(Tanjug)

Pogledajte još