Republikanci zbog Klintonove bajkotuju BBC i CNN

Naime, lideri te partije su se dogovorili danas da njihovi predsednički kandidati ne učestvuju u predizbornim debatama koje će organizovati te televizije.

Predstavnici Republikanske partije oštro su kritikovali najavu ovih televizija, koje se smatraju bliže demokratama i liberalnim krugovima, da će emitovati dokumentarce o životu nekadašnje prve dame i državne sekretarke, ocenjujući da je to besplatna reklama za Hilari Klinton, koja se pominje kao mogući predsednički kandidat na izborima 2016. godine.

Republikanski nacionalni komitet, koji se sastao u Bostonu, doneo je odluku da Si-En-En i En-Bi-Si ne mogu da izveštavaju sa budućih debata.

Klintonova se još nije izjasnila da li će se kandidovati na sledećim izborima, ali istraživanja govore da bi ona bila favorit među demokratama ako odluči da se kandiduje.

Doskorašnja državna sekretarka je učestvovala i u kampanji 2008. godine, kada je poražena u borbi za demokratsku nominaciju od tada malo poznatog senatora iz Ilinoja Baraka Obame, i pored mnogo više uloženih finansijskih sredstava.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još