BELI FENIKS: CNN otkriva kojih deset mesta treba obići u Beogradu

U odeljku posvećenom turizmu i putovanjima, Si-En-En preporučuje svojim čitaocima da posete Beograd i deset mesta koje ne smeju propustiti tokom posete srpske prestonice.

- Poznat kao 'beli feniks' jer je toliko puta bio uništen i ponovo građen, Beograd je grad koji se neprestano razvija. Srpska prestonica konstantno oživljava svoje istorijske kvartove, i poput Budimpešte preokreće zapuštene prostore u šik barove. Nošeni željom da što više vremena provedu napolju, Beograđani kulturu ispijanja kafe uzimaju veoma ozbiljno u ovoj uzbudljivoj destinaciji jugoistoče Evrope.

Ovako počinje reportaža o Beogradu na Si-En-Enovom sajtu u odeljku posvećenom putovanjima koju je nakon posete našem glavnom gradu napisala Meri Novaković, poznata britanska novinarka sa kojom dugi niz godina sarađuju turističke organizacije Beograda i Srbije.

U članku se preporučuju najbolja mesta za posetu u Beogradu: Kalemegdan "zeleno istorijsko srce Beograda", Knez Mihailova ulica kao "glavna arterija grada koja konstantno bruji životom", Dorćol kao jedan od najstarijih i najatraktivnijih kvartova sa velikim brojem kafića i barova, zatim Skadarlija i "živopisni" Zemun sa svojim specifičnim sadržajima.

Narodni muzej je, piše CNN Travel, "vredelo čekati zbog impresivne umetničke kolekcije", a treba videti i Muzej savremene umetnosti i Hram Svetog Save.

Noćni život na rekama se u Beogradu ne sme propustiti, kao ni Ada Ciganlija, koja uz plažu sa Plavom zastavom, brojne kafiće i restorane, nudi i terene za golf, kilometre biciklističkih staza, maleni zoo-vrt, pa čak i simulator za skijanje na vodi.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još