Kačar: Bez pritiska na EP, prvi cilj je polufinale

BEOGRAD, 14. juna 2009. (Beta) - Mladi reprezentativac Srbije Gojko Kačar izjavio je da je ekipa svesna velikih očekivanja navijača pred Evropsko prvenstvo u Švedskoj i naveo da je prvi cilj "orlića" plasman u polufinale.

"Naš prvi cilj je plasman u polufinale, zatim ulazak u finale i osvajanje titule. Moramo da idemo korak po korak i ne želimo da stvaramo nepotreban pritisak. Znamo koliko možemo... To smo znali i u kvalifikacijama kada su nas otpisali posle poraza od Mađarske, a znamo i sada kada nas svi uzdižu u nebesa", izjavio je fudbaler nemačke Herte za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija u utorak u prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva igra protiv Italije, a Kačar je ocenio da će pobediti onaj tim čiji "vezni" red bude igrao bolje.

"Suvišno je trošiti reči na Italijane. Svi fudbaleri igraju jaku ligu, i to ne sporedne uloge. Ipak, imamo i mi svoje adute, igrače koji su sposobni da se ravnopravno nose sa bilo kojom ekipom na svetu. Nadam se dobrom rezultatu, ali ne znam da li bi trenutno to bio bod ili pobeda. Jedno je sigurno, ovakve utakmice se dobijaju na sredini terena", zaključio je Kačar.

Utakmica prvog kola Grupe B na EP između Srbije i Italije igra se u utorak od 20.45 u Helsingborgu. U drugom meču ove grupe, istog dana u Malmeu igraju Švedska i Belorusija.

Pogledajte još