Osam razloga da ne oprostite prevaru

To su situacije kada uvidite da će vam život biti smisleniji bez njega (ili nje).

Ništa neće biti isto

Vrlo je važno da shvatite kako vaša veza više nikada neće biti kao pre. I iako neki misle da afera može da pobojša stabilnost u braku, istina je da se to gotovo nikad ne događa. Poverenje je nestalo, a to nepovratno uništava vezu.

Prevare se ponavljaju

Pitate se da li će se prevara ponovno dogoditi. Vrlo verovatno hoće, naročito ako nije nestao uzrok koji je do nje i doveo. Partner koji vara sam je to odabrao, a istraživanja pokazuju da se prevara, nažalost, često ponavlja.

Vaspitanje dece

Svoju decu verovatno učite da je varanje u bilo kom smislu neprihvatljivo. Ako ostanete s osobom koja je vas varala, kakvu poruku šaljete deci? Pokažite svojim postupcima da držite do sebe i svog samopoštovanja.

Nesigurnost

Mnogi prevareni partneri koji se odluče na pomirenje kažu da se u vezi nakon toga osećaju nesigurno. Takav osećaj ne treba da čudi jer je izdano poverenje. Prevareni partner oseća se kao da živi sa strancem koji svakog trenutka može da uradi nešto novo što će ga povrediti.

(old_image)

Psihoterapija

Ako odlučite da partneru ne oprostite, uštedećete novac od bračne psihoterapije koja bi inače bila neophodna, a taj novac možete da uložite u vlastiti razvoj.

Samopoštovanje

Nakon prevare samopoštovanje vam je uništeno. Čak i ako mu oprostite, još dugo vremena nalazićete se u takvom narušenom stanju. Ali ako nastavite sami, pokrenuće se inat i nagon za samoodržanjem pa će se brzo popraviti i samopoštovanje.

Razvoj

Ako ostanete u vezi s osobom koja vas je prevarila, stvari jako dugo neće ići nabolje, ako se uopšte i pokrenu u tom smeru. Međutim, kad shvatite da želite da nastavite sami, stvari će se jako brzo razvijati nabolje.

Problemi

Vama je potreban partner, a ne osoba koja će samo donositi probleme. Svet je ionako dovoljno teško mesto i bez toga da vas bliska osoba vara. Ako primećujete da se ništa ne menja, onda je bolje da ostanete sami – barem ćete znati na koga zaista možete da računate.

Izvor: 24sata

Pogledajte još