Stojanović: Neshvatljiv pad u drugom poluvremenu

"U prvom poluvremenu igrali smo onako kako uvek želimo, agresivno, sa dosta kombinatorike i pokušaja. U nastavku smo planski prepustili inicijativu rivalu sa željom da stvorimo prostor za naše napadače, ali osim toga ništa nismo uspeli. Ovaj neshvatljiv pad je za analizu, u velikom delu nas je pogledala i sreća i nekako smo dogurali do kraja, a preostaje nam puno da radimo", rekao je Stojanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

On je dodao da je bio "primoran" da sredinom drugog dela odustane od igre sa dvojicom klasičnih napadača.
"Ako igraš sa dva špica, to ne mora da znači da si ofanzivniji. Morao sam da napravim izmene jer je Onjilo tražio zamenu zbog problema sa zglobom, a Daudu sam izvukao iz igre i ubacio Savićevića jer je Jagodina preuzela inicijativu i hteo sam da pojačam vezni red", objasnio je Stojanović.

Na pitanje koliko je zadovoljan igrom debitanata Dragana Mrđe i Onjila, Stojanović je rekao:
"Polovično sam zadovoljan. Za Onjila je ovo novi ambijent, Mrđa dobro poznaje atmosferu, vidi se da imaju kvalitet i da će nam svakako biti pojačanja, ali potrebno je vreme da se uigraju", dodao je on.

Trener Jagodine Mladen Dodić rekao je da je Zvezda zasluženo pobedila jer je stvorila više šansi.
"U najavi meča smo govorili da moramo da obratimo pažnju na Zvezdine napadače, s obzirom da u ofanzivi imaju najviše rešenja. Međutim, prvi gol smo primili posle individualne akcije Vešovića koji je Zvezdi omogućio mirniji nastavak. Drugi pogodak bio je majstorija Ninkovića. On je igrač koji pravi razliku i Zvezda je u njemu dobila novog vođu", kazao je Dodić.

On je naglasio da je ekipa u nastavku zaigrala bolje, ali da joj je nedostajalo sreće.
"Promašili smo dve šanse koje je nemoguće promašiti i propustili priliku da ranije dođemo do rezultatske neizvesnosti. Ipak, imala je i Zvezda šanse, a naš mladi golman Rajković pokazao je potencijal i zašto je u reprezentaciji", naveo je Dodić.

(Tanjug)

Pogledajte još