Pet znakova da vam se možda sprema OTKAZ

Dobijate mnogo više pismenih kritika

Ako vas je vaš menadžer ranije kritikovao lično a sada ih šalje mejlom ili memorandumom, moguće je da prikuplja dokumentaciju, kao što su izveštaji o problemima i upozorenjima, koju će navesti prilikom otpuštanja.

Pažnja!
Nijedan od ovih znakova nije 100% pouzdan dokaz da ste u opasnosti da izgubite posao, ali najgora stvar koju možete da uradite u ovakvoj situaciji jeste ignorisanje znakova, pretpostavljanje da oni nemaju nikakve veze sa vama, ili pretpostavljanje da oni ne vode do ničega ozbiljnog. Ako počnete da osećate da je vaše radno mesto nesigurno, razmotrite da razgovarate sa svojim šefom o tome šta se dešava…i počnite da tražite drugi posao, da bi ste imali drugih opcija.

Nekada ste dobijali pozitivne kritike, sada više ne

Važno je shvatiti da mnogi menadžeri daju malo ili nimalo pozitivnih kritika, te da prosto morate da radite u takvom okruženju. Ali ako vas je vaš menadžer nekada pozitivno kritikovao u izobilju a kasnije naglo prestao, to može biti znak da se nešto u vezi vašeg rada promenilo, ili, barem, percepcija vašeg menadžera.

Vaš šef više ne traži vaše mišljenje prilikom donošenja odluka

Ako je vaš šef nekada cenio vaše mišljenje ali u poslednje vreme deluje da ne uvažava ista ili ne obraća pažnju na njih, ta promena može da bude opasan znak. Može da pokazuje nedostatak poverenja u vaše prosuđivanje ili se udaljava od vas jer zna da vas mora pustiti.

U velikoj meri ste posmatrani pod lupom

Ako vaš šef pomno ispituje vaš rad i deluje da nema poverenja da možete da obavite isti, to može ukazivati da ima određene brige u vezi sa kvalitetom vašeg rada ili vašeg prosuđivanja. Ovo može da ukazuje na nedostatak poverenja u vas, ili pak, pokušaj da bi se videlo da li postoje i drugi problemi ispod površine.

Vaš šef vam direktno kaže da postoji šansa da budete otpušteni

Mnogi poslodavci jasno pokazuju kada je posao zaposlenog ugrožen, govoreći im direktno da mogu biti otpušteni zbog toga, a opet, mnogi zaposleni ta upozorenja ne shvataju ozbiljno. Ako ste čuli sledeće rečenice “Ovo može dovesti u pitanje vaš posao”, ili “Moram da vidim poboljšanje kroz 30 dana”, verujte da su ozbiljni.

(Izvor: Kamatica, Business insider)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.