Savetnik

Advokat ulazi u svet visokog kriminala i trgovine drogom kako bi brzo i lako zaradio mnogo novca. Zaveden raskošnim životom i uzbuđenjem, on donosi odluke koje imaju nepovratne posledice ne samo po njega, već i ljude koji su mu bliski. Iako dobija dovoljno upozorenja o opasnostima puta kojim je krenuo, previše je arogantan da bi stao dok nije prekasno.

Ovo je radnja filma „Savetnik“, novog ostvarenja jednog od najpoznatijih holivudskih reditelja, Ridlija Skota. Glavne uloge u ovom snažnom trileru dodeljene su prvoklasnoj glumačkoj ekipi, koju čine Majkl Fasbender, Penelopa Kruz, Bred Pit, Havijer Bardem i Kameron Dijaz.

(old_image)

„Savetnik“ je snimljen prema scenariju dobitnika Pulicerove nagrade, Kormaka Makartija, koga kritika smatra jednim od najznačajnijih živih američkih pisaca. Makarti piše od kraja šezdesetih godina XX veka, živi povučeno u Novom Meksiku, i retko daje intervjue. Prema Mekartijevim delima snimani su filmovi „Nema zemlje za starce“ (dobitnik 4 Oskara, među kojima je Oskar za najbolji film), „Put“, „Svi ti divni konji. „Savetnik“ je prvi originalni scenario za film koji je Makarti napisao, a osim kao autor scenarija, na ovom filmu radio je i kao izvršni producent. Ovaj pisac učestalo se pominje kao mogući kandidat za Nobelovu nagradu za književnost.

(old_image)

Ovo ostvarenje biće posvećeno uspomeni na Tonija Skota (Top gan, Glad, Dani groma), reditelja i brata Ridlija Skota, koji je prošle godine preminuo izvršivši samoubistvo.

Pogledajte još