Golišavi muškarac napravio "žurku" u avionu Angele Merkel

Ovaj događaj definitivno nije najsvetliji trenutak u istoriji bezbednosne agencije s obzirom na to da je praktično go čovek uspeo da uđe u avion Angele Merkel i pritiska dugmiće u pilotskoj kabini i igra na krilu aviona.

Neimenovani dvadesetčetvorogodišnjak je kod sebe imao kesu punu marihuane i pilula ekstazija i bez većih problema je uspeo da uđe u avion koji često koristi Merkelova. Ono što je još interesantnije jeste činjenica da se avion nalazio u zatvorenom vojnom delu aerodroma u Kelnu.

Sudeći po izveštaju bezbednosne agencije, čovek se skinuo u donji veš i počeo da prska penu iz protivpožarnog aparata po avionu i elegantnim bež sedištima u kabini. Nakon toga se igrao sa komandama pilota i aktivirao tobogan na naduvavanje koji se koristi u slučajevima krajnje nužde a potom je igrao na krilu Airbusa 319.

Ceo incident se desio 25. jula ali je tek nakon procurelog izveštaja o nesreći počeo da zaokuplja pažnju medija.

U izveštaju stoji da je u avion bilo moguće ući kroz ulaz za slučaj opasnosti a vrata pilotske kabine su bila otključana, a pipadnicima policije, privatnog obezbeđenja i vojske je bilo potrebno četiri sata da izbace uljeza iz aviona.

Svemu ovome doprineli su posebni senzori za detektovanje uljeza koji su zbog građevinskih radova bili isključeni.

Ovaj čovek je uspeo da prođe pored obezbeđenja na ulazu tako što im je rekao da je pozvan na prijem povodom venčanja koji se odigravao u obližnjim oficirskim prostorijama. Nakon toga se popeo preko bodljikave žice, pretrčao pistu i ušao u avion.

Dok se igrao sa pilotskim komandama nenamerno je aktivirao alaram koji se oglasio u 20.40 časova ali je savladan tek u 12.23 časa kada ga je ujeo policijski pas.

Njegovi postupci napravili su štetu u vrednosti od 133.000 dolara
pošto je uništio tepih u avionu, farbu u kabini i bilo je potrebno zameniti tobogan na naduvavanje.

(Izvor: Spiegel.de, B92)

Pogledajte još