Hrvatska: Ispovedao se, pa uzimao novac

Osoba koja se predstavlja kao Boris Duvnjak, rodom iz Jajca, s prebivalištem u Splitu, obišao je crkve u nekoliko manjih mesta u Istri, a zatim je došao u Pulu, gde je sveštenik zapretio da će ga prijaviti policiji, jer nije hteo da mu pokaže dokumenta kada je, posle ispovesti, tražio novac.

"Nakon što su mi prethodnih dana drugi župnici rekli da su prevareni, da su ostali bez novca koji su pozajmili dotičnoj osobi, ja sam znao njegov modus operandi. Dakle, došao je i kod mene i zatražio da se ispovedi, jer se, kako je rekao, nije ispovedao šest godina, iako je zapravo u tri dana triput bio na ispovedi", kazao je za Glas Istre župnik pulske Crkve Sv. Antuna Tomislav Hrstić.

"Njegova priča je da je hrvatski veteran koji je šest godina bio u zatvoru, da je iz Splita, a želi da živi u Istri, ali mu je sada želja da vidi sina koji studira u Švajcarskoj, a čiji je kum na krštenju bio general Ante Gotovina. Obećao je i da će Gotovinu pozvati da dođe u našu crkvu na misu", ispričao je župnik.

I nakon poslednje ispovesti, on je zatražio pozajmicu, ali se uspaničio i pobegao, kada je pulski sveštenik tražio da pokaže dokumenta i kazao da će pozvati policiju.

Dodao je kako je taj muškarac od župnika u Pižnu iskamčio 1.200 kuna, u Marćani 1.300 kuna, a od njega je zatražio takođe 1.200

Izvor: B92

Pogledajte još