US OPEN: Đoković startuje protiv Litvanca Berankisa

Berankis zauzima 126. mesto na ATP listi i biće to njihov prvi međusobni okršaj.

Ukoliko očekivano prebrodi startnu prepreku na poslednjem gren slemu sezone, gde učestvuje deveti put i kojeg je osvojio 2011. godine, Đoković će u drugom kolu igrati sa boljim iz meča Benjamin Beker (Nemačka) - Lukaš Rosol (Češka).

Projektovani rivali prvog nosioca i svetskog broja u trećem kolu su Bugarin Grigor Dimitrov i Poljak Lukaš Kubot, u osmini finala Italijan Fabio Fonjini i Francuz Benoa Per, u četvrtfinalu Argentinac Huan Martin Del Potro i Nemac Tomi Has, a u polufinalu branilac titule Britanac Endi Marej, Čeh Tomaš Berdih i Švajcarac Stanislas Vavrinka.

U donjoj polovini žreba su Španci Rafael Nadal i David Ferer, Švajcarac Rodžer Federer i Francuz Rišar Gaske, tako da do finala ne mogu da se sastanu sa Đokovićem.

Prošle godine srpski teniser je takmičenje na US Openu završio porazom u finalu od Mareja sa 3:2 u setovima, okršaj je trajao četiri sata i 54 minuta i zvanično je najduže finale u istoriji ovog turnira.

Srpski teniser Janko Tipsarević startovaće na gren slem turniru US Open duelom protiv Urugvajca Pabla Kuevasa, određeno je danas žrebom.

Pobednik tog susreta igraće u drugom kolu sa boljim iz meča Andrej Kuznjecov (Rusija) - Dudi Sela (Izrael).

Na ženskom turniru Jelena Janković će u prvom kolu igrati protiv Amerikanke Medison Kiz, a Ana Ivanović protiv Ane Tatišvili iz Gruzije.

Protivnica Bojane Jovanovski na startu četvrtog gren slema sezone je Andrea Petković iz Nemačke, dok će se Vesna Dolonc sastati sa Kanađankom Aleksandrom Voznjak.

Otvoreno prvenstvo SAD biće održano na terenima Flešing Medouza od 26. avgusta do 8. septembra.

(Tanjug)

Pogledajte još