Džajić: Šest minuta za spas srpskog fudbala!

"FK Crvena zvezda poziva fudbalske klubove da utakmice trećeg kola Super lige, počnu sa šest minuta zakašnjenja u znak protesta protiv stanja u srpskom fudbalu, i kao podrška zahtevima za promene u fudbalskoj organizaciji, odnosno najvažniju od njih je odlazak Tomislava Karadžića", navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Klub iz Ljutice Bogdana pozvao je sudije da "odbiju da sprovode naređenje FSS" o dodeljivanju žutog kartona kapitenu ekipe koji ne izvede svoj tim na teren u vreme koje je predviđeno za odigravanje utakmice.

"Očigledno je da poruku da su srpskom fudbalu neophodne promene nije razumeo samo onaj zbog kojeg se naš sport nalazi u situaciji u kojoj je danas predsednik FSS, Tomislav Karadžić", navodi se u saopštenju.

Džajić je naveo da Karadžić saopštenjima želi da obmane javnost, kao i da nije pokušao da pronađe rešenje za nastalu situaciju.

"Time je samo potvrdio da mu nije mesto u fudbalu, da je najveći krivac za krizu u kojoj se nalazimo i da mu je fotelja važnija od budućnosti fudbala. Način na koji je Tomislav Karadžić napao potpredsednike Crvene zvezde još jednom nas je učvrstio u ideji da čoveku koji je najveći problem srpskog fudbala što pre vidimo leđa", piše u saopštenju.

Beta

Pogledajte još