Pečnik doneo pobedu Zvezdi u Kruševcu

Strelac jedinog pogotka na meču bio je slovenački internacionalac Nejc Pečnik u 20. minutu.

Ipak, fudbal je ponovo pao u drugi plan, a u centru pažnje bio je protest protiv nacionalnog fudbalskog saveza, ali i ponašanje navijača Crvene zvezde. Ovaj meč, kao i prethodna četiri koja su odigrana danas, kasnio je šest minuta u znak protesta protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića.

Zbog toga je glavni sudija Boško Jovanetić pre izlaska igrača na teren pokazao žute kartone kapitenima Nenadu Mirosavljeviću i Nenadu Milijašu.

Početak drugog poluvremena takođe je kasnio 15-ak minuta. Prvi uzrok tome bio je potez navijača Zvezde koji su ubacivali konfete na teren, a zatim uvredljivo skandirali na račun sudija. Na kraju su postavili i parolu "Mažiću, istina boli?", a arbitar Jovanetić odlučio je, u dogovoru sa saradnicima, da se meč ipak nastavi.

Parola koju su navijači Zvezde postavili bila je namenjena sudiji Miloradu Mažiću koji je prošle nedelje delio pravdu na meču crveno-belih i Jagodine. On je tada prekinuo meč na nekoliko minuta, pošto su navijači Zvezde okačili transparent na kojem je pisalo "Sudijska organizacija - kriminalna formacija".

Kada je u pitanju fudbal, početak večerašnjeg meča pripao je Napretku, a zatim je Zvezda uspela da "smiri" domaćina i preuzme kontrolu na terenu.

Kruševljani su svoje prilike propustili u prvih 20 minuta, kada je iskusni Mirosavljević čak četiri puta bio u prilici da savlada golmana gostiju Bobana Bajkovića. Pokušala je Zvezda posle toga da uzvrati preko kapitena Milijaša, ali bez uspeha.

(Tanjug)

Pogledajte još