Pečnik doneo pobedu Zvezdi u Kruševcu

Strelac jedinog pogotka na meču bio je slovenački internacionalac Nejc Pečnik u 20. minutu.

Ipak, fudbal je ponovo pao u drugi plan, a u centru pažnje bio je protest protiv nacionalnog fudbalskog saveza, ali i ponašanje navijača Crvene zvezde. Ovaj meč, kao i prethodna četiri koja su odigrana danas, kasnio je šest minuta u znak protesta protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića.

Zbog toga je glavni sudija Boško Jovanetić pre izlaska igrača na teren pokazao žute kartone kapitenima Nenadu Mirosavljeviću i Nenadu Milijašu.

Početak drugog poluvremena takođe je kasnio 15-ak minuta. Prvi uzrok tome bio je potez navijača Zvezde koji su ubacivali konfete na teren, a zatim uvredljivo skandirali na račun sudija. Na kraju su postavili i parolu “Mažiću, istina boli?”, a arbitar Jovanetić odlučio je, u dogovoru sa saradnicima, da se meč ipak nastavi.

Parola koju su navijači Zvezde postavili bila je namenjena sudiji Miloradu Mažiću koji je prošle nedelje delio pravdu na meču crveno-belih i Jagodine. On je tada prekinuo meč na nekoliko minuta, pošto su navijači Zvezde okačili transparent na kojem je pisalo “Sudijska organizacija – kriminalna formacija”.

Kada je u pitanju fudbal, početak večerašnjeg meča pripao je Napretku, a zatim je Zvezda uspela da “smiri” domaćina i preuzme kontrolu na terenu.

Kruševljani su svoje prilike propustili u prvih 20 minuta, kada je iskusni Mirosavljević čak četiri puta bio u prilici da savlada golmana gostiju Bobana Bajkovića. Pokušala je Zvezda posle toga da uzvrati preko kapitena Milijaša, ali bez uspeha.

(Tanjug)

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.