Policajci snimali žene u ćeliji dok su se presvlačile i bile u toaletu (VIDEO)

Advokat Džejms Egan koji zastupa zatvorenice rekao je da je to što su radili policajci perverzno i da nema izgovora za takvo ponašanje.

Žene koje su tužile policajce u pritvoru su bile uglavnom zbog vožnje u pijanom stanju. One nisu morale da se oblače u uniforme, već su mogle da nose sopstvenu garderobu.

Presvlačile su se u jednoj zatvorskoj ćeliji, gde su bile instalirane kamere za nadzor.

Advokat tvrdi da je još pre dve godine posumnjao da policajci putem kamera gledaju žene dok se presvlače.

U jednom slučaju je, na primer, čuvar rekao ženi koja je već obukla zatvorsku uniformu da ode u ćeliju i skine veš. Rekao joj je da to mora da uradi jer je to deo protokola.

"Šta je pobogu mogao da bude razlog za tako nešo. Da li je možda mislio da će se obesiti pomoću gaća", upitao je advokat.

Međutim, komandir Skot Engl tvrdi da se protokol mora sprovesti radi zaštite i čuvara i zatvorenika.

On kaže da ljudi koji dolaze u kazneno-popravni zavod obično sa sobom nose narkotike, oružje i razne druge predmete, zbog čega čuvari moraju da ih detaljno pretresu.

Kamere za nadzor su navodno obavezne u ćelijama za pritvor.

Uprava zatvora tvrdi da ne postoje nikakvi dokazi da su policajci voajerisali, odnosno da su stalno posmatrali žene dok se presvlače.

Mnoge od žrtava, međutim, ni ne znaju da su bile snimane dok su se presvlačile.

Jedna od žena rekla je da joj je pozlilo kad je videla snimle iz zatvora.

Druga žena je rekla da je shvatila da su je čuvari snimali kad je jedan od njih, pošto je izašla iz prostorije, počeo da komentariše način na koji ona ide u toalet.

Izvor: novimagazin

Pogledajte još