Vučić najavio koga će predoložiti za ministre poljoprivrede i privrede

Dragan Glamočić je profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, a Saša Radulović ekonomski konsultant.

Podsetimo da je pre tri dana B92 objavio da lider SNS-a namerava da ministarstvo privrede ponudi ekonomskom konsultantu Saši Raduloviću.

Vučić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da ovi kandidati nisu stranačke ličnosti. Lider SNS je dodao da će kandidate sutra predložiti Predsedništvu stranke.

Na sajtu novosadskog Poljoprivrednog fakulteta piše da je Dragan Glamočić redovni profesor na odeljenju za stočarstvo i da mu je uža naučna oblast ishrana životinja.

Rođen je 1968. godine u Futogu. Diplomirao je 1992. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, magistrirao 1995. a doktorirao 1999. godine. U biografiji navodi da je član je Američko udruženje za nauku u mlekarstvu, Društvo zootehničara Vojvodine i saradnik nacionalnog istraživačkog saveta SAD. Govori, čita i piše engleski, služi se ruskim jezikom.

U Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o predloženim izmenama Zakona o ministarstvima.

GO SNS-a juče je više sati razmatrao kandidate za ministre u rekonstruisanoj Vladi Srbije, a Vučić im je predložio da podrže kandidature Lazara Krstića za ministra finansija, inače nestranačke ličnosti kao i dva funkcionera naprednjaka za minsitre odbrane i regionalnog razvoja Nebojšu Rodića i Igora Mirovića.
"Neću biti premijer bez izbora"

Aleksandar Vučić je rekao da nikada neće biti premijer bez izbora.

"Toliko da znate, mene ne interesuje konstrukcija vlade u kojoj ću da budem premijer", rekao je Vučić novinarima u parlamentu. On je dodao da možda može da bude premijer posle nekih izbora, a možda se to nikad i ne desi, ali je ponovio da bez izbora ni slučajno neće biti premijer.

Vučić je poručio i da jednom to pitanje treba da se razgraniči, dodavši da je sit "tih podmetačina, dnevnih prevara i svakodnevnih priča o tome".

Prvi potpredsednik apelovao je na poslanike da u raspravi o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima posežu za dobronamernim i konstruktivnim kritikama.

Vučić je, obraćajući se poslanicima, rekao da se vlast i opozicija mogu ne slagati ni u čemu, ali da moraju da razgovaraju mirno i staloženo, a da će gradjani proceniti ko se bori za njihove interese.

"Ako je politika da sve što se uradi, pa makar to bilo i ono za šta ste se i sami zalagali, mora da bude loše i da nalazite teške reči da biste potkrepili svoje stanovište, ja te kritike odbacujem. Ako imate kritike koje su dobronamerne i dobre za zemlju, mi ćemo ih prihvatiti i to nam neće biti prvi put", rekao je Vučić.

"Nemojte da pravite od nekoga ko nema rogove nekoga ko ima dvostruke rogove. Kada smo mi to radili, pravili smo grešku i zato ste tako dugo i opstali na vlasti", rekao je Vučić.

On je istakao da niko iz SNS nije i neće pretiti poslanicima, i da svakako poslanici neće biti krivično gonjeni za izgovorenu reč, jer je to suprotno demokratskom duhu.

Skupštinsku sednicu na kojoj bi trebalo da se govori o rekonstrukciji i Zakonu o ministarstvima, obeležava žustra polemika poslanika. Teme: planine i alko-test.

Izvor: B92, agencije

Pogledajte još