SNS: Dragan Glamočić i Saša Radulović kandidati za ministra poljoprivrede i privrede

Vicepremijer i lider SNS rekao je juče da je kandidat za ministra privrede Radulović, a Glamočić - za ministra poljoprivrede.

"Sutra ću na sednici Predsedništva stranke izneti predlog za ta dva kandidata"
, rekao je Vučić juče novinarima u Skupštini Srbije.

Kandidat za ministra privrede Saša Radulović ekonomski je konsultant sa završenim Elektrotehničkim fakultetom na smeru automatika i elektronika.

Mediji prenose da je živeo u Nemačkoj, Kanadi i SAD, kuda je otišao krajem osamdesetih godina.

Samostalni je preduzetnik od 1998. godine i, kako je sam izjavljivao, vodio je nekoliko kompanija i bio aktivni učesnik "buma" Silicijumske doline.

U Srbiji je ponovo od 2005. i to kao stečajni upravnik više različitih preduzeća i vlasnik privatne firme "E-market d.o.o.".

Najčešće se u javnosti pojavljivao kao konsultant za investicije i poreski sistem, ali se bavio i publicistikom, tumačeći privredno i finansijsko stanje zemlje.

Tako je početkom ove godine ocenio da već 12 godina vodimo "potpuno pogrešnu ekonomsku politiku" objašnjavajući to sledećim primerom: "Kada bi inženjeri gradili mostove i zgrade onako kako mi vodimo ekonomsku politiku i planiramo budžet, građevine bi se srušile tri meseca nakon objave kraja izgradnje".

Kao uzroke pogrešne ekonomske politike oznacio je tada katastrofalnu poresku politiku, sivu ekonomiju, ogromno učešće države na tržištu, korupciju i pravnu nesigurnost.

Redovni profesor i prodekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Dragan Glamočić, kojeg lider SNS predlaže za ministra poljoprivrede, diplomirani je inženjer stočarstva, a oblast njegovog istraživanja je ishrana životinja.

Na novosadskom Poljoprivredmo fakultetu diplomirao je 1992. godine, a doktorsku tezu odbranio je 1999. godine na temu: "Razvoj novog matematičkog modela za predviđanje konzumiranja suve materije u ishrani krava holštajn rase".

Autor je većeg broja stručnih publikacija, a sarađivao je sa mnogim domaćim i inostranim stručnjacima.

Član je Američkog udruženja za nauku u mlekarstvu i Društva zootehničara Vojvodine, i saradnik je Nacionalnog istraživačkog saveta SAD.

Govori, čita i piše engleski, služi se ruskim jezikom.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još