Pogledajte: Papa se fotografisao za Fejsbuk

Reč je tzv. "selfi" fotografiji, terminu koji je nedavno ušao u zvanični rečnik engleskog jezika, a odnosi se na fotografiju samog sebe, snimljenu telefonom ili veb-kamerom, koja se zatim postavlja na društvene mreže.

Kako prenosi klix.ba, papa se fotografisao s tinejdžerima u Crkvi svetog Avgustina u Rimu, nakon čega je fotografija objavljena najpre na jednom Fejsbuk profilu, a zatim postala prava senzacija na celoj drušvenoj mreži.

"Nije reč ni o kakvom marketingu. Papa jednostavno voli da bude s ljudima, baš kao što je i njegov prethodnik (Benedikt XVI) voleo da provodi vreme s knjigama", prokomentarisao je poznati humorista i kolumnista italijanskog dnevnog lista "Korijere dela sera" Bepe Severnjini.

Papa Franja, koji je očarao ljude širom sveta svojom jednostavnošću i smislom za humor, ima običaj i da ponekad lično pozove one koji mu napišu pismo.

Međutim, njegovo "opšteno" ponašanje ne nailazi uvek na odobravanje vernika, pa je tako jedan korisnik Tvitera, nakon što je video papinu fotografiju s tinejdžerima, na svom nalogu napisao: "Sad sam video sve. Bliži se kraj sveta".

Izvor: b92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.