TI SIGURNO ZNAŠ ODGOVOR: Pismo sedmogodišnje devojčice poglavaru Rimokatoličke crkve izazvalo pažnju javnosti

- Ako je Bog stvorio svet i ljude, ko je stvorio Boga? Ti sigurno znaš odgovor - ovo pitanje napisano je u pismu koje je papi Franji uputila sedmogodišnja devojčica iz mesta Flero u provinciji Breša. Naime, posle časa veronauke dete je postavilo pitanje roditeljima, baki, rođacima, nastavniku. Pošto nije dobila zadovoljavajući odgovor, ona je, u junu, po savetu roditelja pisala poglavaru Rimokatoličke crkve.

Nedavno je stigao odgovor iz Vatikana. Nije nosio papin potpis već njegovog saradnika monsinjora Roberta Kampizija, ispisan na papiru sa pečatom Državnog sekretarijata i glasi:

- Sveti Otac je primio tvoje lepo pismo, zahvaljuje se na tvom gestu ljubavi i želi da te obavesti da se moli sa tobom, kako bi mogla da rasteš sa iskrenom željom da upoznaš i voliš Hrista.

Don Alfredo Skaroni, sveštenik tamošnje parohije, rekao je da dobijeni odgovor nije zadovoljio devojčicu, ali ju je on umirio rekavši "da je odgovor tu, da je veoma složen, ali da će ga razumeti kada odraste".

Sa druge strane, porodica devojčice veoma je srećna što je dobila odgovor, čak i u takvom obliku.

Roditelji nisu počeli da se bave ko zna kakvim teološkim rasuđivanjem, sveštenik je izjavio da su srećni što su dobili papino pismo i blagoslov, a devojčica će jednog dana morati sama da pronađe odgovor.

Izvor: Novosti.rs
Foto: TED - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još