Iz podruma na crveni tepih: Srbija se vratila na farmu!

Nije se dugo čekalo na novu sezonu najgledanijeg rijalitija na ovim prostorima "Farma". Poneseni uspehom protekle sezone koja je predstavljala nešto najogavnije u novijoj istoriji srpske televizije, čelnici Pinka nisu menjali recept. Nijedno jaje nisu dodali. Možda samo poneki biceps više.

U prevodu postavu vipovca, koju su sve samo ne "veoma važne osobe", čine zaboravljeni protogonisti domaće javne scene, a dobrim delom i oni koji na toj istoj sceni nikada nisu postigli nešto vredno. Životni put Mikija Đuričića nas u to uverava skoro čitavu deceniju. Uostalom, znate li neki hit Nele Bijanić, predstavu "rediteljke Jelene", barem stih koji su otpevali mladi Grandovci koji, po pravilu, bez honorara popunjvaju brojno stanje u ovom rijalitiju?

Sastav "Farme 5" je bez sumnje prava slika stvarnog stanja u srpskim medijima budući da vrlo istinito predstavlja način na koji se postaje poznat u Srbiji

Zaboravljene prate zvezde u povoju, dakle oni koji tek počinju karijeru, slede ih starlete, muške i ženske (negde seva silikonska zadnjica negde steroidni biceps) pa čudna bića koja izranjaju iz virtulenog sveta, atrakcije sa društvenih mreža i sajta You Tube (Simonida Hopa Cupa je recimo svojevrsni Ekrem Jeverić ove sezone) i, na kraju, osobe sa čudnim titulama tipa "bivši muž Goce Tržan".

Sastav "Farme 5" je bez sumnje prava slika stvarnog stanja u srpskim medijima budući da vrlo istinito predstavlja način na koji se postaje poznat u Srbiji. Zaboravljene turbo folk zvezde i javne ličnosti iz podruma će odraditi posao kako treba. To zna Pink, to znaju i oni sami. Dobili su šansu da se čitava četiri meseca provlače po udarnim i neudarnim terminima televizije sa nacionalnom frekvencijom i svim mogućim tabloidima prema tome ne smeju biti gadljivi na blato. Zadatak im je jasan. Blato mora da leti na sve strane, kao i psovke, uvrede i pljuvačke. Seks je uvek dobrodošao samo da začini stvar ali više nije presudan za uspeh bilo koje rijaliti sezone.

Presudna je gadost. Koliko nisku su plaćeni i neplaćeni zabavljači spremni da padnu kako bi razgalili televizijski auditorijum koji se u njima prepoznaje. Gledaoci na "Farmi" posmatraju sebe, svoje komšije, bližu i dalju rodbinu i uživaju u činjenici što neko izgovara ono što bi i oni sami poručili možda baš nekome ko sa istog kreveta gleda vašar kojeg se i životinje boje.

M.S

ps

Šta Edin Škorić radi ovde? Ima li neko ideju?

Pogledajte još