Ivković: Moja je odgovornost što nismo bili spremni!

"Makedonija je apsolutno zaslužila pobedu. Oni su iskusna ekipa, a mi smo mlad tim koji nije bio spreman za ovakav meč. Moja je odgovornost što se nismo spremili. Nama je teško da igramo pozicionu igru, naša šansa se krije u tranzicionoj igri", rekao je Ivković i dodao da bi prolaz u drugi krug bio veliki uspeh.

"Makedonci su bili izvanredno pripremljeni, dok naša odbrana nije bila na prepoznatljivom nivou. Pokušali smo s bržim ritmom u poslednjoj deonici da promenimo nešto. Treba da izvučemo pouke iz ove utakmice, ovoj ekipi veliki uspeh bi bio i plasman u narednu rundu".

Selektor Srbije potom je detaljno analizirao meč.

"Sve što je postavljeno nije urađeno. Osnovni zadatak bio je da zaustavimo njihovu tranziciju, pre svega Mekejleba. Ništa od toga nismo uradili. Makedonci su nam odsekli lopte do naših centara. Izgubili smo utakmicu već u prvoj četvrtini, kada smo primili čak 29 poena. U poslednjoj četvrtini smo imali očajnički pokušaj. To nije bila organizovana igra".

Ivković kaže da mesta za paniku nema.

"Nije strašno da izgubiš utakmicu, pa i Francuska je izgubila od Nemačke. Imamo dan odmora. Moramo da se pozabavimo povredama. Naš lider po borbenosti Stefan Marković tražio je izmenu".

Sledeću utakmicu Srbija igra sa Letonijom u nedelju od 17.45h.

Pogledajte još