Subota, 20. juna 2009. godine

BEOGRAD, 20. juna 2009. (Beta) - Beogradski dnevnici na naslovnim stranama današnjih izdanja najveću pažnju posvećuju samitu u Novom Sadu zemalja centralne Evrope, kao i raznim privrednim i društvenim temama u zemlji i svetu.

ALO - Pod naslovom "Tadiću, zašto Mesića ljubiš dvaput?!", o susretu predsednika Srbije i Hrvatske Borisa Tadića i Stjepana Mesića na samitu u Novom Sadu. "Dačić smestio sestru u fotelju", o tome da je sestra potpredsednika vlade Ivice Dačića, koja je glumica po profesiji, postala član Upravnog odbora pozorišta Atelje 212.

BLIC - "Šilerova je koštala osam miliona evra", vest je o popisu bogatstva vođa "Zemunaca". "Milošević: Radovan je loš đak istorije", delovi su dnevnika Ratka Mladića. "Podrška Srbiji na putu u EU", vest je samitu u Novom Sadu.

BORBA - "Trećina opština u Srbiji neće preživeti jesen", piše list. "Srpski biznismeni dobijaju zakon u svoju korist i zemlju u bescenja", o negodovanju stručne javnosti na Nacrt zakona o uređenju prostora i izgradnji.

VEČERNJE NOVOSTI - "Balkan u Evropu", uz fotografiju list piše o samitu u Novom Sadu. "Zajam umesto poreza", list piše da Vlada Srbije priprema rezervni plan za punjenje državne kase u ovoj godini.

GLAS JAVNOSTI - O predlogu da se uvedu licence za rad novinara - "Spremaju lance za medije". "Za Mesića srpsko pitanje ne postoji", izjava predsednika Nove Srbije Velimira Ilića o porukama predsednika Hrvatske. "Monstrum dobio 40 godina", o presudi Bobanu Mitiću, koji je ubio dvoje dece, ženu i taštu.

DANAS - "Evropa da ne zaboravi Balkan", najava je teksta o samitu u Novom Sadu. "Sve duži redovi za posao", najava je teksta da je kriza odnela između 50.000 i 60.000 radnih mesta u Srbiji.

KURIR - Pod naslovom "Štitite narkomaniju", o reakcijama ministra kulture Nebojše Bradića i direktora Radiotelevizije B92 Verana Matića na tekstove tog lista o sinu novinarke Olje Bećković.

POLITIKA - "Evropa stabilnija samo sa Balkanom", veliki je naslov uz fotografiju sa samitu u Novom Sadu. "Država sprečila stečaj PIK 'Zemun'", naslov je da je bivši trgovinski sud poništio odluku beogradskog Trgovinskog suda o uvođenju stečaja u ovaj kombinat.

PREŠ - "Karadžić i Krajišnik pokrali milione!", najveći je naslov lista o delovima dnevnika Ratka Mladića iz 1995. godine. "Pažnja! Viršle, parizeri i paštete opasni po zdravlje", najava je teksta da se mesne prerađevine u Srbiji "uglavnom prave od otpada".

Pogledajte još