Saša Dragin u ponedeljak pred Specijalnim sudom

Ročište će biti održano bez prisustva javnosti u zgradi Palate pravde u Savskoj ulici sa početkom u 14 i 30.

To će biti prvi put da Dragin izlazi iz kućnog pritvora odnosno iz svog stana u Novom Sadu u koji je prebačen u ponedeljak 2. septembra, nakon što je devet meseci proveo u ćeliji Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 24. novembra prošle godine.

Njemu su pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija montirali elektronsku narukvicu oko noge preko koje se prati da li poštuje zabranu napuštanja stana, iz kog može da izađe samo uz odobranje Specijalnog suda.

Osim Dragina iz kućnog pritvora će doći još pet optuženih Borislav Stojković, Dragan Tanasković, Dragan Mitić, Gordan Marković i Aleksa Obradović, dok će ostalih 15 optuženih dođi sa slobode.

Na pripremnom ročištu utvrđuju se nesporne činjenice iz optužnice kao i one koje su sporne i koje će biti predmet dokazivanja tokom postupka. Nakon završetka pripremnog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenja).

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Dragina i ostalih 22. maja zbog sumnje da su zloupotrebama Azotaru oštetili za oko 25 miliona evra.

Izvor: Kurir

Pogledajte još