Bivši narkoman: Vratio novac koji je ukrao pre više od 10 godina

Anonimni pljačkaš se nakon 11 godina odlučio na neobičan piotez, poželeo je da se iskupi za svoj čin i traži oprost pa je napisao pismo osoblju prodavnice InterAsian Market & Deli u Nešvilu uz koje je priložio i 300 dolara. Toliko je, naime, tada ukrao, piše Huffington post.

Ja sam zavisnik. Pre 11 ili 12 godina sam opljačkao ovu trgovinu pištoljem. Više se ne drogiram i osećam da se moram iskupiti ljudima koje sam povredio u prošlosti. U vašu sam trgovinu došao u 9 ili 10 časova 2002. ili 2003. i uzeo pivo te tražio cigarete. Kada je prodavac otvorio kasu da mi vrati kusur, izvukao sam pištolj i uzeo oko 300 dolara iz blagajne. Nakon toga sam pobegao belim automobilom. Nadam se da ćete prihvatiti ovaj novac i oprostiti mi”, stoji u anonimnom pismu.

(old_image)

Pismo je iznenadilo sve u trgovini. Somboon Vu, sin vlasnika prodavnice, rekao je da on i njegov otac smatraju kako su postupci ovog anonimnog čoveka fantastični.

To je zaista inspirišuće. Iako su teška vremena, moramo ljudima pružiti drugu priliku”, rekao je Vu.

U ime trgovine objavili su post na Instagramu i Tvitteru: 'Ovo je istinski nadahnjujuće i podjseća nas da ima mnogo dobrih ljudi na svetu. Anonimnoj osobi poručujemo da je sve oprošteno i zahvaljujemo ti na pismu. Nije nas briga za novac. Više nas je inspirisao i dotakao tvoj čin. Nadamo se da ćeš pronaći mir i blagostanje u svom životu”.

Izvor: DailyMail

Pogledajte još