Mladi reprezentativci motivisani pred meč sa Švedskom

BEOGRAD, 21. juna 2009. (Beta) - Fudbaleri mlade reprezentacije Srbije poručili su da motivisano dočekuju utakmicu protiv Švedske, u poslednjem kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu.

Reprezentacija Srbije u utorak od 20.45 u Malmeu igra protiv domaćina turnira Švedske i pobedom bi obezbedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Selekcija Srbije je u prva dva kola odigrala bez golova sa Italijom i Belorusijom i na tabeli Grupe A zauzima pretposlednje, treće mesto sa dva boda. Italija je prva sa četiri boda, dok je drugoplasirana ekipa Švedske osvojila tri boda, a Belorusija je bez bodova.

"Pre šampionata u javnosti se mnogo pričalo o kvalitetu naše odbrane. Nije se verovalo u igru defanzivnog reda. Mi smo i u kvalifikacijama pokazali da nije trebalo da se sumnja u nas, a to smo potvrdili u prve dve utakmice u Švedskoj", rekao je reprezentativac Nenad Tomović na konferenciji za novinare u Glumslovu.

Odbrambeni igrač reprezentacije Srbije rekao je da nije važno ko će biti strelac na predstojećem meču protiv Švedske, već da je najvažnije da se ekipa plasira u polufinale.

"Moramo da zadržimo visok nivo igre ukoliko mislimo da se plasiramo u polufinale. Odbrana počinje od napada, isto kao što golove ne postižu samo napadači. Neka protiv Šveđana strelac bude i golman Željko Brkić, samo da izborimo plasman u završnicu", rekao je on.

Reprezentativac Srbije Nemanja Pejčinović rekao je da se nada da će napadači na utakmici protiv Švedske biti efikasniji.

"Dobro je što do sada nismo primili gol, ali iz malo prilika koje smo imali nismo ga ni postigli. Nadamo se da će protiv Šveđana biti drugačije, da će napadači biti efikasniji, dok nama u odbrani ostaje da odigramo kao na prethodne dve utakmice i sačuvamo našu mrežu", rekao je Pejčinović.

Domaćoj selekciji je dovoljan i bod za plasman u polufinale, a reprezentativci Švedske najavili su da će i pored toga ići na pobedu.

"Takve poruke mogu samo da nas motivišu. Takođe, motiviše nas i činjenica jer igramo pred njihovom publikom, mada očekujem da ćemo i mi ponovo imati veliki podršku sa tribina. Za uspeh je potrebno da ponovimo igru iz meča sa Italijom", smatra Pejčinović.

U drugoj utakmici Grupe A u utorak u Helsingborgu će od 20.45 igrati Italija i Belorusija.

Pogledajte još