Dačić: Sa Vučićem o Beogradu u narednim danima

Upitan kada će se sastati sa Vučićem, Dačić je novinarima rekaoda se oni sreću pet do šest puta dnevno, ali da će o Beogradu razgovarati narednih dana.

"Tu ne postoji velika dilema. Važno je šta je plan, a šta je cilj", rekao je Dačić novinarima nakon susreta s grčkim ministrom janog reda Nikolaosom Dendijasom.

Dačić je povodom kritike koju je gradonačelnik Beograda i predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izneo na račun SPS, rekao da se ne može biti na vlasti s nekim, a da se loše govori o toj partiji.

"To je protivprirodni blud", rekao je Dačić.

SPS je u Beogradu na vlasti sa DS, dok su Srpska napredna stranka, čiji je Vučić predsednik, i Demokratska stranka Srbije, opozicija u Skupštini grada. SPS i SNS su u koaliciji na nivou države.

Dačić je rekao da su stavovi gradonačlenika Beograda i predsednika DS-a Dragana Đilasa u poslednjih godnu dana prema SPS-u i njemu "apsolutno neprihvatljivi".

"Prvo je hvalio Vučića i PUPS, sad mu ne valjaju ni oni. Jedino nikad nije rekao: 'E, dobri su ovi iz SPS-a'. A to ko je koga učio o Evropi, vidim kako su oni naučili. Još nisam čuo da je neko u Evropi zažalio što oni nisu više na vlasti", rekao je Dačić.

Dačić je rekao i da je on bio pod pritiskom bivšeg predsednika Srbije i DS Borisa Tadića da raskine koalicioni sporazum s Demokratskom strankom Srbije i Aleksandrom Vučhićem, da bi se gradska vlada uskladila s republičkom.

"Još jednom ponavljam, nema ljutnje, kakve ljutnje, o čemu se ovde radi!?".

"Dobro, imaće sada više vremena da čita Hemingveja"
, rekao je Dačić.


Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.