ART FUSION PROJECT – London!

Kroz različite umetničke izraze, počev od fotografije, preko muzike, slikarstva, vajarstva, mode, moderne i ” ulične” umetnosti poput grafita I plesa do metalnog reljefa, kostima, scenografije, body arta, novog trenda sminke I frizure do filma.

Jedinstveni umetnički koncept koji objedinjuje I predstavlja duh, istoriju, stereotipe, umetnički pečat, atmosferu, književnost, vizuelno i muzičko obeležje grada na Temzi objedinila je rediteljka Sanja Beštić. Art Fusion Project koncipiran je da podrži umetnike u začetku njihove karijere i podstakne Ih da ne odustaju od svojih snova i ne beže od svoje kreativnosti.

Project okuplja umetnike svih sfera koji stvaraju i kroz svoj talenat projektuju delo na određenu temu. Inspirisani Londonom svojim jedinstvenim izrazom u fotografskoj izložbi predstavili su se Nemanja Novaković i Aleksandar Carević. Poznate ličnosti Srbije su se našli u specifičnim ulogama ispred objektiva mladih umetnika: Goca Tržan kao Lejdi Dajana, Eva Ras kao kraljica Elizabeta, Jana Milić I Bojana Rajić kao Ejmi Vajnhaus, Viktor Savić kao Robin Hud, Sergej Trifunovic kao engleski lord….

(old_image)

Dragan Smiljanić I Blackbirdfield Fascinators predstavili su kolekciju otmenih šešira I fascinatora inspirisanih kraljevskom porodicom. Aleksandra Pekić je novom kolekcijom Something ELSE damskih tašni nametnula nove trendove inspoirisane engleskom visokom modom.

U modnoj instalaciji se pojavljuju naše poznate mlade kreatorke Ivana Pilja, Aleksandra Lalić, Vesna Stanojković Kracanović, a kroz ArtyFashionParty Atelje predstavljaju se buduće nade modnog dizajna Milica Bjelić, Nikoleta Jovanov i Iva Kujundzić koje su uz pomoć modela iz International Scouting Office modne agencije predstavile kolecije inspirisane Londonom.

Stilista Bane Dević je uz pomoc frizera nove generacije Sava's i sminkera Tijane Avramović predstavio duh Engleske od viktorijasnkog do modernog perioda. Jednu od beauty -fashion instalacija podrzala je kosmetika Gosh koja je ulepsala Art Fusion Team, Modele, ucesnike i autore.

Vesna Filipović i Fashionela su odabranim kadrovima u vidu mini filma prikazali tranziciju viske mode Engleske kroz periode kao I uticaj monarhije na kreatore Engleske. Kao jedan od vodećih savremenih slikara Srbije I podrška mladim slikarima predstavlja se Biljana Cincarević. Mladi slikari Srbije inspirsani Londonom su: Tanja Babić, Milena Čvorović I Milica Milosavljević koja predstavlja mini mozaik izlozbu.

Reljef na metalu inspirisan stereotipima Lonodna izlaže Meri Mišić. Za foto realizam I najpopularniji grafit izložbe bio je zadužen talentovani Andrej Zikić. Skulptori Vuk Ljubisavljević, Sara Nikolić I Stefan Stanković Perić izlozili su svoje radove inspirisani momentima koje obelezavaju Englesku.

(old_image)

Nakit Una, talentovane Nataše Unković je prikazao kraljevske komade koje su oduševile poznate dame.

Gudački kvartet Mistik cello je u elektricnom ritmu odsvirao najpoznatije melodije poput Džejms Bonda, preko Queena. Muzički deo u vidu koncerta je bio prepušten Divama Ani Bebic, Ani Milenković, Lejli Hot I Sanji Dimitrijević, nakon čega je Beogradski Igrački Centar upotpunio utisak svojim nastupom.

Mnogobrojne poznate ličnosti nije sprecila ni “Londonska kiša” u Beogradu da dođu I uživaju u atmosferi. Oduševljeno su otišli Iz Baste kod Juge Verica Rakočević I njen budući suprug Veljko, Marko Kon sa suprugom, Marko Đurovski, Aleksandar Jovanović, Jana Milić sa suprugom Mišom, Igor Miklja sa suprugom, Elena Karić, Nevena Božović I Sara Jovanović, Katarina Rebrača, Biljana Cincarević, Bojana Rajić, Uroš Certić I Sindi, Eva Ras, Saša Vasić, Milan Gromilić sa suprugom i mnogi drugi.

(old_image)

Pogledajte još