Goca Karić protiv Farme: Iznenađujuća reakcija sve poznatije blogerke!

RRA ili Radio-difuzna agencija, čast nekolicini izuzetaka koji učestvuju u radu ovog tela, može se okarakterisati na različite načine ali je smisao uglavnom isti. Kao šala, vic ili trik ali svakako ne kao NEZAVISAN, odgovoran savet koji brine o televizijskim sadržajima koji, iz godine u godinu, postaju sve diskutabilniji.

Da li ste se nekada zapitali kako bi izgledao rijaliti program čiji sastav bi činila velika imena, ličnosti od karijere i istinske zvezde.
U vremenu devalvacije medija ali i diskografije, filma i umetnosti, nema ih mnogo. Zdravko Čolić, Ceca, Lepa Brena i da ne nabrajamo dalje. Iako mnogi, na prvu loptu, misle da bi baš takav sastav bio pun pogodak, meni se čini upravo suprotno. Mislim da bi to gledaocima, naviknutim na najniži nivo komunikacije i potpuno odsustvo dostojanstva takozvanih javnih ličnosti ili javnih ličnosti B i C kategorije, bilo smrtno dosadno. Oni koji su u životu nešto zaista i uradili, vrlo vode računa o tome kako će se predstaviti u javnosti tako da bi izostale sve šampionske discipline lažnih javnih ličnosti – pljuvanje, metaforično i bukvalno, spletkarenje, takmičenje u kočijaškom rečniku, fizički obračuni, kletve…

Nemam nameru da budem patetična ili da sa ovog mesta aplelujem na pravo i pravdu ali varvarsko gašenje BK televizije iz ove perspektive deluje još divljačkije. Podsećam vas, reč je o televiziji koja je, još devedesetih godina, postavila nove standarde televizijskog novinarstva, programske koncepcije, prezentacije TV lica, uređivačke politike.

Proročanstvo kaže da će doći vreme kada će svako dočekati svojih 15 minuta slave. Vorhol je bio u pravu. To doba je došlo ali kako ga preživeti?- napisala je Goca Karić u svom novom blogu.

Pogledajte još