Potpisan protokol organizatora i ministarstva vera

BEOGRAD, 22. juna 2009. (Beta) - Generalni direktor preduzeća Univerzijada Zoran Jovanović i državni sekretar u Ministarstvu vera Vlade Srbije Dragan Šuković potpisali su u Univerzitetskom naselju protokol o saradnji i obišli verski centar napravljen za sportiste.

U sklopu verskog centra postoje prostorije za sedam najvećih svetskih religija, kao i dve "tihe" sobe.

"Dovršili smo ono što smo radili prethodnih nekoliko meseci. Ovaj objekat deluje zaista impresivno i ponosan sam na sve koji su učestvovali u njegovom stvaranju. Želimo da se pokažemo kao veliki domaćini i da umemo da poštujemo razlike", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Sekretar ministarstva vera Šuković istakao je da organizacija Univerzijade predstavljaju veliki korak za Srbiju.

"Naše ministarstvo prvi put učestvuje u ovakvom događaju. Organizacija Univerzijade je velika privilegija, koju svi moramo da opravdamo", kazao je on.

Predsednik Izvršnog komiteta Univerzijade Nebojša Ilić rekao je da su se organizatori takmičenja potrudili da izađu u susret svim zahtevima učesnika.

"Ovde će biti sportista iz više od 140 zemalja. Trudili smo se da svima izađemo u susret. Pokazaćemo da je Beograd sposoban da napravi nešto veliko, zbog čega ćemo svi biti ponosni", zaključio je on.

U verskom centru nalazi se sedam prostorija za molitvu - pravoslavna, katolička, protestantska, protestantsko-evangelistička, islamska, hindu i jevrejska.

Pogledajte još