Ovo vam ne bi palo na pamet: Novi načini upotrebe kuhinjskih sunđera

Neke ideje su tako dobre da ćete se, možda, pitati da li ste pogrešili kada ste ih prvo stavili u kuhinju.

Za ove namene možete upotrebljavati stare, ali i nove kuhinjske sunđerčiće. Stare je potrebno samo da, mokre, prethodno stavite u posudu i u mikrotalasnu rernu na dva minuta. Na taj način ćete ubiti više bakterija za kratko vreme, nego u mašini za suđe. Ako vam se ideja sa korišćenjem starih sunđera ne dopada, nabavite i paket novih. Verrujte, dobro ćete ih iskoristiti.

Ledeni paketi

Natopite sunđer sa vodom, stavite ga u kesu za zamrzivač i ostavite u frizu preko noći. Koristite umotanu u krupu kada se udarite da biste sprečili modrice ili jednostavno da rashladite piće i hranu u ručnom frižideru.

Sapuni

Držite sapun na sunđeru kada ga ne upotrebljavate, jer će ga on brže isušiti, sapun će se sporije topiti i neće biti “ljigav”. A da biste iskoristili i poslednji komadić sapuna, uz pomoć sunđera napravite penasti čistač. Naime, uzdužno, po sredini, razrežite sunđer, ubacite komadić sapuna, kao da pravite sendvič, pokvasite sunđer i upotrebite ovaj penasti komadić za čišćenje površina.

(old_image)

Čišćenje

Sa mokrim sunđerom sa nameštaja možete da uklonite prašinu i dlake kućnih ljubimaca.
Ako želite da uklonite neugodne mirise iz fioka u frižideru, samo sunđer pospite sodom bikarbonom ili je umočite u rastvor vode i sode bikarbone, pa stavite u praznu fioku preko noći.
Srebrninu, posebno sitnije komade, poput kašičica, možete odlično čistiti sa malo sode bikarbone i sunđerom.

Još novih uloga sunđera

Male ogrebotine na automobilu prikrićete uz malu pomoć paste za zube i sunđera. Sasvim malo paste stavite na sunđer i kružnim pokretima utrljajte preko ogrebotine. Osušite, pobrišite sa mekanom krpom.

Kada sadite biljke, stavite sunđer na dno saksije, ispod zemlje. Na taj način ćete usporiti sušenje biljaka, jer će zemlja duže zadržati vlagu, a sunđer, takođe, može sprečiti da višak vode brzo iscuri iz saksije.

I šta kažete? Vredi li razmisliti o novim ulogama sunđera?

Izvor: Cure.ba

Pogledajte još