HLAĐENJE KOŽE LEDOM: Idealan tretman za lice koji smanjuje crvenilo i suzbija mitisere

Da li ste znali da hlađenje lica ledom može biti najbolja stvar za vaš ten, bez obzira na vremenske prilike? Naime, ovaj trend za ulepšavanje lica je vid terapije ledom koju lako možete da uradite kod kuće.

Slično krioterapiji, tretmanima koji koriste niske temperature i Cool sculptingu, koji razgrađuje masne ćelije, zamrzavanje kože koristi moć leda da stimuliše cirkulaciju, smanji crvenilo i suzbije izbijanje mitisera.

"Zaleđivanje kože", takođe poznato kao hladna terapija ili ledeni tretmani za lice, jeste proces nežnog nanošenja leda ili hladnog omotača na kožu. Cilj ove tehnike je poboljšanje izgled kože poboljšanjem cirkulacije, smanjenjem upale i promovisanjem zdravog tena.

Niske temperature sužavaju krvne sudove, a kada je koža izložena ledu, protok krvi se trenutno smanjuje. Kada se koža zagreje, krvni sudovi se šire, podstičući bolju cirkulaciju i isporučujući esencijalne hranljive materije u kožu. Takođe možete očekivati smanjenje nadutosti i upale, jer pomaže u sužavanju krvnih sudova i smanjenju upale, što može efikasno smanjiti tamne krugove i nadutost.

Hladna terapija može umiriti iritiranu ili osetljivu kožu, pružajući olakšanje od crvenila i nelagodnosti, a može privremeno da suzi i smanji pojavu pora, stvarajući glatkiju teksturu kože. Nanošenje leda pre rutinske nege kože može pomoći proizvodima da efikasnije prodiru, maksimizirajući i njihove prednosti.

Preporučuje se da počnete sa nežnim sredstvom za čišćenje kako biste uklonili šminku, prljavštinu ili ulje sa lica. Možete koristiti kockice leda, kese za led ili specijalno dizajnirane ledene kuglice. Umotajte led u tanku tkaninu ili plastičnu foliju da biste izbegli direktan kontakt sa kožom. Uverite se da je vaše lice suvo i da nema viška vlage, a zatim počnite da ga hladite.

Držite led ili ledenu kuglu umotanu u krpu i nežno je masirajte kružnim pokretima na različitim delovima lica. Fokusirajte se na jedno po jedno područje, kao što su čelo, obrazi i vilica. Ograničite svaki tretman na otprilike 5-10 minuta da biste izbegli prekomerno izlaganje hladnoći i potom nastavite sa uobičajenom rutinom nege kože. Hladna koža može bolje da apsorbuje proizvode.

Nakon zaleđivanja kože primećuje se osvežen i razbuđen izgled, otok i crvenilo bi trebalo da budu vidljivo smanjeni. Vaša koža može biti zategnutija i glatkija zbog smanjenih pora.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Izvor: Najžena.alo.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još