Jovanka Broz odbila ponudu da se preseli, želi u svoju vilu

Titova udovica odbila je ponudu države da se smesti u jednu od kuća koju joj je Vlada Srbije ponudila, saznaje list Danas.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić potvrdio je za Danas da Jovanka želi da se vrati u ruiniranu vilu na Dedinju, dodajući da će narednih dana razgovarati s njom o toj odluci.

"Prekjuče sam je obišao u Urgentnom centru i tada mi ništa nije rekla o namerama nakon izlaska iz bolnice. Njeni rođaci su juče obišli tri kuće koje smo joj ponudili, međutim, nijedna nije odgovarajuća, jer su višespratne", kaže Ljajić.

Ponuđene kuće su, inače, u vlasništvu Diplomatsko stambenog preduzeća (DIPOS).

Rođaci Jovanke Broz su kuće obišli sa predstavnicima DIPOS-a i članovima Ljajićevog kabineta, i pošto nisu bili zadovoljni, doneta je odluka da se naredne sedmice posete još dve kuće u vlasništvu ovog preduzeća.

"Trebalo je da obiđemo te kuće, koje su jednospratne, međutim, u međuvremenu sam dobio informaciju da Jovanka Broz želi da se vrati u staru vilu. Posetiću je narednih dana, i ako je odlučna u toj nameri, moraćemo što pre da počnemo sa rekonstrukcijom vile. Renoviraćemo prvi sprat, kako bi uslovi za stanovanje bili adekvatni"
, naglašava Ljajić.

Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić rekao je za naš list da je zdravstveno stanje Jovanke Broz stabilno, ali da će ona u bolnici ostati još najmanje dve sedmice. On je dodao da Jovanka prima intravensku terapiju, na koju dobro reaguje, i da je pod konstantnim nadzorom lekara.

"Ona je na posebnom odeljenju intenzivne nege u Urgentnom centru, odvojena od drugih pacijenata. Iako je primljena u teškom zdravstvenom stanju, sada se mnogo bolje oseća. Nije životno ugrožena. Naprotiv, pokretna je, nasmejana i vedrog duha"
, kaže Ristić.

Izvor: novimagazin

Pogledajte još