Zimonjić: Imali su više sreće u ključnim trenucima!

"Imali smo svoje šanse, ali ih nismo iskoristili. Oni su imali više sreće u ključnim trenucima. Kao što smo Bozoljac i ja dobili meč u Bojsiju protiv SAD, tako smo ga ovde zajedno izgubili. Verujem u konačnu pobedu. Verujem u Đokovića i Tipsarevića da će doneti finale ponovo u Beograd", rekao je Zimonjić na konferenciji za novinare posle meča u beogradskoj Areni.

Zimonjić je ocenio da je ključan u pobedi Kanade bio Pospišil.

"Pospišil je napravio razliku, neverovatno koliko je pomogao, vraćao je servis kako je trebalo, dobro se postavljao na mreži, odlično je zatvarao. Pokazao je da sve to ume da radi kao kvalitetan dubl igrač", kazao je Zimonjić.

Ovaj 37-godišnji specijalista za dubl je ocenio da Pospišil neće biti 100 odsto spreman za nedeljni duel u singlu sa Jankom Tipsarevićem.

Ilija Bozoljac je rekao da su on i Zimonjić dali svoj maksimum i da veruje u prolaz u finale Dejvis kupa.

"Borili smo se skoro četiri i po sata, imali smo šanse. Sva četvorica tenisera su igrala sjajno, servirali dobro i mislim da smo svi zajedno igrali u talasima. Bilo je trenutaka kada smo mi bili bolji, pa onda oni. U odlučujućim trenucima oni su odigrali mirnije i to jedan od razlog zašto su nas pobedili. Šta je tu je, nema nazad, ali mislim da smo mi favoriti", rekao je Bozoljac.

Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović kazao je da je meč bio sjajan, kao i da mu je žao što njegova ekipa nije pobedila.

"Sjajan meč, ovo je tenis i za to se živi. Čestitam igračima jer su igrali sjajno i dali 100 odsto sebe. Naša prednost je to što imamo jake singlove, kao i to što je Pospišil danas proveo mnogo na terenu", rekao je Obradović.

Selektor nije bio zadovoljan posetom u Areni.

"Žalosno je to što naša reprezentacija ne može da napuni halu, iako imamo najbolje igrače na svetu. Razumem kakva je finansijska situacija u Srbiji, ali opet mislim da bi trebalo omogućiti svima da dođu", istakao je Obradović.

Duel između Srbije i Kanade nastaviće se sutra u singlu. Prvo će od 14.00 igrati Novak Đoković i Miloš Raonić, a potom Janko Tipsarević i Vašek Pospišil.

Beta

Pogledajte još