Žrtva Romana Polanskog objavila mamoare

"Toliko toga je napisano o slučaju Polanski a ništa od toga nisam napisala ja, osoba koja je bila u centru svega", objasnila je Samanta Gejmer, autorka memoare.

Knjigu "Devojčica: Život proveden u senci Romana Polanskog (The Girl: A Life Lived in the Shadow of Roman Polanski)" napisala je Gejmer, koja sada ima 50 godina, uz pomoć advokata. U njoj iznosi detaljan opis događaja od 10. marta 1977. godine za koje je Polanski optužen po šest tačaka optužniče uključujući pedofiliju i sodomiju, pre nego što je prihvatio nagodbu.

U knjizi Gejmer opisuje kako ju je Polanski, koji je pobegao iz SAD pre izricanja presude, tražio od nje da mu pozira, da ju je opio šampanjcem i drogama a potom seksualno napastvovao u holivudskom domu Džeka Nikolsona.

Gejmer kaže kako se, pod uticajem alkohola i narkotika, zastrašena slavom, nije protivila. "Zašto se opirati", napisala je ona. "Uradiću gotovo sve da se ovo završi".

Kako prenosi AFP, u knjizi ona potom opisuje strah koji je osećala dok ju je Polanski vozio kući i opomenuo da majci ništa ne govori.

(old_image)
Foto: www.enca.com

"Roman Polanski me je fotografisao a potom silovao. Je....", napisala je ona, navodno, kasnije u svom dnevniku.

Gejmer je prijavila silovanje i našla se u žiži medijske ali i policijske pažnje zbog čega je, kako piše, poželela da nikome ništa nije rekla.

"Nekako to što se dogodilo, koliko god da je bilo loše, nije bilo ni približno onome što je usledilo. Naletela sam na dvoglavo čudovište zvano kalifornijski pravosudni sistem i korumpirane igrače čija je želja za publicitetom prevazišla želju da pravda bude postignuta", navodi ona. "Moj zločin je bio što me je silovala holivudska zvezda."

Gejmer, koja sada ima troje dece, tvrdi da ne oseća mržnju prema Polanskom. "Moja porodica nikada nije tražila da on bude kažnjen. Samo smo želeli da pravna mašinerija bude zaustavljena".

Ona ponavlja da je na kraju oprostila Polanskom i odbacuje etiketu "žrtva" koja je prati.

U knjizi se nalaze crno-bele fotografije koje je snimio Polanski i kratko pismo koje joj je poslao 2009. godine i u kome navodi da mu je žao što joj je toliko promenio život.

Pošto je priznao optužbu za seks sa maloletnicom, Polanski je proveo 42 dana u zatvorskoj jedinici gde je bio na psihijatrijskom posmatranju. Uoči izricanja kazne 1978. francusko-poljski režiser, koji sada ima 80 godina, pobegao je iz SAD iz straha da bi sudija mogao da odbaci nagodbu.

(old_image)

Polanski je 2009. uhapšen u Švajcarskoj. SAD su tražile izručenje, ali je na kraju oslobođen jer su švajcarske vlasti procenile da američko tužilaštvo nije pružilo dokaze o njegovom slučaju.

Izvor: B92

Pogledajte još