EUROBASKET: Španska furija oduvala nemoćne orlove

Španija je od početka bila dominantna u svim elementima igre, a u jednom trenutku je vodila sa 40 razlike. Srbija će sutra igrati "malo polufinale" u borbi za peto mesto, a protivnik će biti poraženi iz meča Slovenija-Franucska, koji se igra kasnije danas.

Ovo je najubedljiviji poraz Srbije u istoriji evropskih šampionata.

Raško Katić i Danilo Anđušić postigli su po 11 poena, dok je Španiju predvodio Serhio Rodriges sa 22 poena.

Srbija je bila toliko nemoćna da je Španija sredinom treće deonice vodila 69:29. "Orlovi" su u prvoj četvrtini postigli samo pet poena, a odigrali su daleko najslabiji meč na šampionatu.

Jedino što je Srbija uspela da uradi je da iskoristi to što je Španija u poslednjih petnaestak minuta igrala u kombinovanom sastavu i ublažila poraz.

Pre toga, je Španija, dvostruki uzastopni evropski prvak, prosto plesala na terenu, pogađala iz daljine, bila bolja u skoku, imala odličnu realizaciju kontri.

Srbiji ništa nije pomoglo, pa čak ni to što što je velika većina od 10.000 gledalaca u Stožicama bučno navijala za nju.

Srbiji sada ostaje borba za plasman na Svetsko prvenstvo, što je bio i osnovni cilj pre početka Evropskog prvenstva.

SRBIJA: Nedović 6, Nem. Krstić 3, Micić 8, Bogdanović 2, Bjelica 2, Marković, Kalinić 2, Gagić 7, Nen. Krstić 4, Anđušić 11, Katić 11, Štimac 4.

ŠPANIJA: Agilar 8, Fernandez 19, Rodrigez 22, Rej, Kalderon 3, Rubio 5, Klaver 9, San Emeterio 6, Ljulj 5, Gasol 7, Gabrijel 4, Mumbru 2.

Beta

Pogledajte još