Nije teško: Kada jedan gest ulepša nečiji život

Međutim, pedijatrijska gastroenterološkinja Kristina Vasdorp Hurtado učinila je nešto što je dirnulo mnoge koji su videli fotografiju koju je na svom profilu objavio dečakov otac Kevin Vejd.

Naime, lekarka se pobrinula i za plišanog vuka kojeg je Džošua poveo sa sobom u bolnicu. Primetila je da plišani vuk ima oštećenje na tkanini i zašila ga je dok je Džošua bio pod anestezijom. Nakon svega, plišani vuk je dobio i zavoj, hiruršku masku i rukavice na šapama.

"Ta plišana životinja mu mnogo znači. To je njegova beba i sama činjenica da su se pobrinuli i za igračku jednostavno je lepo. Lekari su u današnje vreme na lošem glasu i uistinu je posebno kada vidite da su odvojili vreme da se pobrinu za tako malu stvar", rekao je Kevin za CNN.

"Trebalo mi je pet minuta da to napravim, a Džošui je to mnogo značilo", rekla je doktorka Hurtado koja je i pre izvela nekoliko operacija na plišanim životinjama kako bi deci na neki način olakšala boravak u bolnici.

Kevin Vejd je objavio priču na svom Fejsbuk profilu, a ista se munjevito proširila društvenim mrežama i do sada skupila hiljade lajkova.

Izvor: B92

Pogledajte još