PRINCEZA OD VELSA OSTAJE DVE NEDELJE U BOLNICI: Operisana Kejt Midlton

Princeza od Velsa Kejt Midlton završila je u bolnici i nalazi se na londonskoj klinici nakon operacije abdomena, objavila je danas Kensingtonska palata. Pojavila se poslednji put u javnosti tokom božićne šetnje u Sandrigemu gde je bila sa ostalim članovima britanske kraljevske porodice.

- Njeno kraljevsko visočanstvo princeza od Velsa primljena je juče u londonsku kliniku zbog planirane operacije abdomena. Operacija je bila uspešna i očekuje se da će ostati u bolnici 10 do 14 dana, pre nego što se vrati kući i nastavi sa oporavkom. Na osnovu trenutnih saveta lekara malo je verovatno da će se vratiti na javne dužnosti pre Uskrsa. Princeza od Velsa ceni interesovanje koji će ova izjava izazvati. Nada se da će javnost razumeti njenu želju da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni.Kensingtonska palata će stoga pružati informacije o oporavku Njenog kraljevskog visočanstva samo kada postoji nešto značajno što treba podeliti. Princeza od Velsa želi da se izvini svima koji su zabrinuti zbog činjenice da mora da odloži svoje nadolazeće obaveze. Raduje se povratku, što je više moguće i što je pre moguće - piše u zvaničnom saopštenju.

Kejt je primeljena u "The London Clinic" u Merilebonu, oporavak će nastaviti u svom domu u Vindzoru u Berkširu. Podrazumeva se da uzrok bolesti nije kancerogen, navodi britanski list.

Savet lekara najverovatnije će biti da oporavak traje dva do tri meseca, za to vreme princ Viliajm brinuće o deci.

Princ od Velsa će zato odložiti i brojne angažmane jer će brinuti o porodici, a neće obavljati službene dužnosti dok mu je supruga u bolnici. Takođe neće obavljati službene dužnosti neposredno nakon što se Kejt vrati kući. Kraljevski službenici dostaviće revidirani raspored obaveza za Vilijama.

Očekivano, ni Vilijam ni Kejt neće putovati u inostranstvo narednih meseci, kraljevski službenici saopštili su da će se obaveštenja o njenom oporavku davati kada bude bilo potrebe i razloga za to.

Pod znakom pitanja je planirano putovanje Kejt i Vilijama u Rim, koje je bilo zakazano za proleće.

Izvor: Žena.blic.rs
Foto: The Royal Family - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još