Odbojkaši Srbije preokretom do prve pobede na EP

Srbija je gubila sa 2:0 u setovima, ali je uspela, mnogo boljom igrom u nastavku, da preokrene rezultat i dođe do prve pobede na šampionatu Evrope.

Najbolji u ekipi Srbije bili su Aleksandar Atanasijević sa 22 poena, dok se kod Holanđana najviše istakao Nils Klapvijk sa 13 poena.

Prva dva seta izabranici Igora Kolakovića odigrali su veoma slabo i bili su i igri praktično samo do prvog tehničkog tajm-auta.

Posle dosta grešaka iz servisa i slabe igre u polju Srbije, Holandija je osvajala poene u serijama i tako došla do prednosti od 2:0 u setovima - 25:19 i 25:18.

Tek u trećem setu su aktuelni prvaci Evrope zaigrali kako se to od njih očekuje - zaigrali su brže, požrtvovanije u polju, bolje su blokirali i napadali.

Stekli su prednost na samom početku seta, poveli su sa 7:4, potom je bilo i 13:7, a do kraja seta srpski odbojkaši su samo povećavali tu prednost i na kraju sasvim zasluženo i osvojili taj set sa ubedljivih 25:15.

U istom ritmu je Srbija počela i četvrti set. Na prvom tehničkom tajm-autu odbojkaši Srbije su vodili sa 8:4 i do kraja seta nisu ispuštali prednost. Posle as poena Marka Ivovića, Srbija je osvojila četvrti set rezultatom 25:17 i obezbedila taj-brejk.

Na startu taj-brejka igralo se poen za poen, ali je Srbija posle dobrih servisa Marka Podraščanina i tri vezana bloka povela sa 9:5.

Holanđani su se približili na poen zaostatka u samom finišu (13:12), ali je to sve što su uspeli da urade, pa je tako Srbija iskoristila prvu meč loptu i trijumfovala sa 15:12 i sa 3:2 u setovima.

Srbija sutra od 18.00 igra meč trećeg kola Grupe C protiv Finske.

Beta

Pogledajte još