O'Nil u Klivlendu u zamenu za Pavlovića i Valasa

KLIVLEND, 24. juna 2009. (Beta-AP) - Košarkaši klub Klivlend blizu je dogovora sa ekipom Finiksa da zameni centra Šejkila O'Nila za Aleksandra Pavlovića i Bena Valasa, preneli su mediji.

Mediji navode da su se ekipe usmeno dogovorile oko "trejda" ali da još neće saopštiti detalje pošto NBA liga tek mora da odobri taj dogovor.

Ukoliko se klubovi dogovore O'Nil će se u ekipi Kavalirsa priključiti Lebronu Džejmsu, koji je prošle sezone bio najkorisniji igrač sezone (MVP). Čelnici Klivlenda smatraju da bi tada njihova ekipa imala veće šanse za osvajanje šampionske titule.

Uz Pavlovića i Valasa, Klivlend će za "trejd" dobiti i 500.000 dolara, ali su se Kavalirsi odrekli i 46. izbora (pik) na "draftu" u korist Sansa.

O'Nilu za godinu dana ističe ugovor sa Finiksom, kojim bi dobio 20 miliona dolara, a Valasu, koji je na kraju sezone nagovestio da će se povući iz košarke, ostaje još sezona u Klivlendu za koju će Sansi platiti 14 miliona dolara.

Takođe, mediji navode da bi Sansi isplatili Pavloviću 1,5 miliona dolara koliko mu ugovorom sleduje od Klivlenda.

Čelnici Klivlenda ovim "trejdom" žele da pojačaju igru pod košem, pošto njihovi centri u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije nisu uspeli da zaustave Dvajta Haurda iz Orlanda.

Kavalirsi su sezonu završili sa 66 pobeda, što je najbolji skor u ligi, ali su u finalu Istočne konferencije izgubili od Orlanda sa 4:2.

O'Nil je prošle sezone prosečno postizao 17,8 poena i 8,4 skokova po meču i učestvovao je na 15. "ol-star" utakmici u karijeri.

Ekipa Finiksa prošle sezone nije uspela da se plasira u plej-of, prvi put od 2004. godine.

Pogledajte još