Miličić u Njujorku

BEOGRAD, 26. juna 2009. (Beta) - Srpski košarkaš Darko Miličić karijeru će nastaviti u Njujork Niksima, koji su u zamenu za visokog centra Memfisu prosledili 1,2 miliona dolara i iskusnog beka Kventina Ričardsona.

"Porasli smo, što smo i morali da učinimo. Ali to smo učinili sa pravim atletama", rekao je predsednik Njujorka Doni Vols za klupski sajt.

Miličić je prošle sezone nastupio na 61 utakmici za Memfis na kojima je beležio u proseku 5,5 poena i 4,3 skoka po meču. Potom je povredio palac.

Nekadašnji igrač vršačkog Hemofarma NBA karijeru počeo je 2003. godine kada ga je kao drugog na draftu izabrao Detroit. Već u prvoj sezoni osvojio je titulu prvaka NBA lige, iako nije mnogo učestvovao u pohodu na šampionsko prstenje.

Kasnije je igrao i za Orlando, a potom i za Memfis, ali ni u jednom klubu nije opravdao očekivanja sa početka karijere. Miličićev menadžer Mark Kornštajn, međutim, ubeđen je da će se to promeniti u Njujorku.

"Prošle sezone Darko je sazreo i psihički i fizički. Darku je tek 24 godine. Nije on mnogo stariji od nekih igrača koji učestvuju na draftu", ocenio je Kornštajn, a preneli lokalni mediji.

Optimista je i trener Niksa Majk D'Antoni.

"Vrlo sam uzbuđen mogućnostima koje ćemo imati sa Darkom, koji je velik momak, ali može da trči, šutira... njegove veštine bi mogle da nam zaista pomognu, dosta je talentovan", istakao je D'Antoni.

Volš je izrazio uverenje da će Miličić i Edi Kari činiti ubojit tandem pod koševima.

"Darko ima brojne kvalitete, ali se ni u jednom prethodnom klubu nije sasvim uklopio. Nekad su od njega tražili da igra leđima okrenut ka košu, a on je više atletski tip centra, mršav. On nije Edi Kari, ali mislim da će njih dvojica zajedno dobro funkcionisati", naveo je Volš.

Pogledajte još